aanmelden
Recepten zoeken
Mijn kookboek
Recept toevoegen
Boodschappen
Home
Nieuwe recepten
Populaire recepten
Koken.TV
Uitgebreid zoeken
soort gerecht/gang
alle recepten
aperitiefhapjes
bbq
bijgerechten
cocktails en drinks
hoofdgerechten
nagerechten
ontbijt
sauzen
soepen
taart en gebak
voorgerechten
Zuccoto à la Ilse
Eigenlijk staat Zuccoto bij de Italianen op tafel rond Kerst en wordt dit dessert gewoonlijk gemaakt met cake.
meer...
clevercook
10-20 minuten
Mousse van witte chocolade en geitenkaas met frambozencoulis
Voor wie op zoek is naar een lekker,vernieuwend dessert is dit zonder twijfel een goede keuze.De verrassende combinatie viel bij onze gasten zeker in de smaak.
meer...
Chris
30-60 minuten
Zucotto à la Ilse
https://www.thermotricks.be/blog/thermomix-recepten/zuccotoRooster de amandelschilfers in een anti-kleefpan. Laat wat kleuren, maar niet bruin worden. Haal uit de pan en laat afkoelen.
meer...
clevercook
20-30 minuten
Rum karamelsaus
Deze donkere, gezouten karamelsaus ruikt naar rum en heeft een edele bittere ondertoon. Kortom, een geraffineerde saus voor op een bolletje vanilleijs voor een volwassen toetje, voeg er wat geschaafde...
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Pruimencrumble met amandelen
Deze crumble is de perfecte combinatie van zacht en knapperig, zoet en fris. Serveer hem warm (niet heet!) met een bolletje vanilleijs of een scheutje vanillevla.
meer...
BGastronome
30-60 minuten
Mediterrane siroopkoekjes
Dit is een koekje voor de liefhebber van baklava. Het heeft zeer aangename korrelige structuur, smaak van noten en is doordrenkt met geurige siroop.
meer...
BGastronome
Langer dan 1 uur
Overheerlijke chocolademousse
Een overheerlijke chocolademousse bereidt in +/- 25 minuten.
meer...
maxelle038
20-30 minuten
Bananenbrood
Gezond bananenbrood zonder toegevoegde suiker en zonder bloem.
meer...
Mien
Langer dan 1 uur
Orchard Fruit Cake
Doe de meel, kristalsuiker, rietsuiker en boter in een grote schaal en mix het met een mixer tot het eruit ziet als fijne broodkruimels.
meer...
IronPrisoner
Langer dan 1 uur
Victoria Sponge Cake
Een echt Brits recept. Geweldige cake, echt overheerlijk. Je moet het eten.
meer...
IronPrisoner
30-60 minuten
Zeezout ijs (KARAMEL)
Zeezout ijs: een recept dat ik hier eerder op heb gezet onder de naam Dark-Nut. Maar nu heb ik, de IronPrisoner, iets nieuws: Zeezout ijs Karamel! Recept gevonden op daysofflavour.
meer...
IronPrisoner
Langer dan 1 uur
Chocolademousse eenvoudig
Eenvoudige chocolademousse... Maar wel enorm lekker.
meer...
IronPrisoner
10-20 minuten
Trifle met chocolademousse
Ik vond het wel weer eens tijd voor een recept voor een lekker en simpel toetje. Deze trifle met chocolademousse is zo ontzettend makkelijk om te maken en binnen een mum van tijd klaar maar o zo...
meer...
ChocoladeFan
10-20 minuten
Chocolade lasagne
Lasagne is op zichzelf al enorm lekker... Maar nu is er een chocoladige draai aan gegeven!
meer...
Dark-Nut
Langer dan 1 uur
Dark Nut SPECIAL
Combineer knapperige amandelen en zoete, donkere chocolade voor een heerlijk dessert dat best gezond is om te eten. Enorm simpel.
meer...
Dark-Nut
0-10 minuten
Panna cotta met frambozencoulis
Panna cotta (letterlijk: gekookte room) is een heel makkelijk dessert om te maken. Met een frambozencoulis kan je het bord mooi opmaken.
meer...
zitizitoni
20-30 minuten
Cranberry-pistache cantuccini met vin santo en kaneelijs
Bij deze cranberry-pistache cantuccini mag de vin santo natuurlijk niet ontbreken! Serveer er voor de frisheid een lekker bolletje kaneelijs bij. Buon appetito!
meer...
zitizitoni
Langer dan 1 uur
Vijgenrolletjes met kaasplankje
Na een twee uitdagende recepten (gevulde pasta en groentebrood) is het nu tijd voor iets eenvoudigs. Deze vijgenrolletjes zijn verrassend lekker en passen heel goed bij een kaasplankje.
meer...
zitizitoni
30-60 minuten
Hazelnoot Schuimtaart
Een heerlijke luchtige schuimtaart voor als je écht zin hebt in gebak. Het is enorm veel werk, dat zal ik niet ontkennen, maar het is het zeker waard!
meer...
Dark-Nut
Langer dan 2 uur
Smeuïge chocolade tulband
Een heerlijke, smeuïge chocoladecake... Bedekt met fudge saus. Deze cake is het proberen meer dan waard.
meer...
Dark-Nut
20-30 minuten
Tulband met glazuur
Gewone tulband met heerlijk glazuur. ALTIJD LEKKER.
meer...
Dark-Nut
20-30 minuten
Speculaas taartjes
Een gewéldig recept voor wie van speculaas houdt. Deze unieke eenpersoons speculaas-taartjes zijn overheerlijk voor bij de koffie.
meer...
Dark-Nut
10-20 minuten
Chocolademousse (koemelkvrij & lactosevrij)
Deze mousse is heerlijk machtig en mag gegeten worden door iedereen omdat er geen rauwe producten in zijn verwerkt.
meer...
eschot
10-20 minuten
Marshmallows
Deze marshmallows zijn zo verrukkelijk zacht, dat ze haast niet te weerstaan is. Daarnaast zijn ze erg leuk om te maken, al vraagt het proces om enige precisie en een digitale keukenthermometer.
meer...
BGastronome
30-60 minuten
Zeezout ijs
Je kent het vast wel: zeezout ijs. En als je het niet kent, dan is dit het goede moment om dit uit te proberen! (note: makkelijker voor mensen met een ijsmachine.
meer...
Dark-Nut
30-60 minuten
Pindakaaskoekjes met chocolade
Een heerlijke variatie op de chocolate chip cookie. Een kopje melk erbij en je kunt niet anders dan blij van worden. Je kunt het deeg ook goed invriezen en steeds een verse portie koekjes bakken.
meer...
BGastronome
30-60 minuten
Halloween Cupcakes
Leuk voor Halloween, maar zonder versieringen, toch een heerlijke cupcake!
meer...
PWestbeek
20-30 minuten
Chocoladebast met pistaches en cranberries
Dit is een leuk kadoidee, zeker rond de kersttijd - rode cranberries en groene pistaches zien er best feestelijk uit.
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Chocoladepotjes
Je maakt een simpel beslagje, bakt het en het resultaat is een dessertpotje met een laagje cake en een laagje custard eronder. Een toef slagroom erop - good to go!
meer...
BGastronome
30-60 minuten
Chocholademousse a la minute
Dit recept is geinspireerd door Instant chocolate mousse van Nigella Lawson. Heel snel en gemakkelijk , en vooral handig voor mensen die bezwaar hebben tegen rauwe eieren.
meer...
BGastronome
0-10 minuten
Bannoffee pie
Banana and toffee, een beroemde combinatie van dulce de leche, bananen, room en een knapperige koekjeskorst.
meer...
BGastronome
Langer dan 2 uur
Aardbeien tartelettes
Deze Franse tartelettes zijn makkelijk te maken en heerlijk als dessert of bij de thee. In plaats van aardbeien kun je ook frambozen gebruiken.
meer...
PWestbeek
20-30 minuten
Yoghurtijs met blauwe bessen
Een heerlijk ijsje dat ruikt en smaakt naar zomer. Het ijs is zacht-romig, precies zoet genoeg en je proeft de blauwe bessen. Ik maak er ijsjes aan een stokje van, maar het is ook prima als schepijs.
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Gedroogde vijgen en walnoten "worstje"
Dit is een zeer smaakvolle aanvulling voor het kaasplankje. Snel en gemakkelijk gemaakt en smaakt beter naarmate het langer mag "rijpen". Ook een leuk kado om te geven voor kaas en wijnliefhebbers.
meer...
BGastronome
0-10 minuten
Geroosterde nectarines
Dit recept is eenvoud zelve, maar op dit moment is dit mijn favoriete ontbijt en toetje in een. De nectarines hebben structuur van goede gepocheerde peren, ze ruiken verrukkelijk en dan de zoete...
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Vanillebavarois met sinaasappelsalade
Vanille in dit luchtige toetje is geen bijzaak maar de hoofdspeler. De sinaasappelsalade is een mooie aanvulling, maar kan ook prima vervangen worden door ander vers fruit.
meer...
BGastronome
30-60 minuten
Cake bonbons met likeur
Dit is een recept met voldoende ruimte voor creativiteit en fantasie. Zo kun je goed varieren met de soorten likeur/alcohol, nootjes, chocolade en de buitenkant van de bonbons.
meer...
BGastronome
30-60 minuten
'Skinny' chocoladetaart
Zin in lekkere chocoladetaart, zonder veel vet? Probeer dit heerlijke (en makkelijke) recept!
meer...
PWestbeek
30-60 minuten
Carpaccio van ananas
Er bestaan veel versies van carpaccio van ananas maar deze valt wel erg in de smaak. Het is een licht en fris nagerechtje dat na een wat uitgebreider feestmaal zeker niet te zwaar uitvalt.
meer...
Chris
30-60 minuten
Aardbeien met romige vulling
Was de aardbeien zonder het groen eraf te halen.Snij met een scherp mes het puntje van de aardbei. Ongeveer een driehoekig puntje moet eruit, bewaar dit.
meer...
elien
0-10 minuten
Flensjes met verse kaas
Heerlijk warme flensjes uit de oven, gevuld met verse kaas. Voor de vulling kan ook monchou of ricotta gebruikt worden, of goed uitgelekte kwark. Serveren met warme kersencompote of vers fruit.
meer...
BGastronome
30-60 minuten
Panettonemuffins met bosvruchten
Snijd de panettone in plakken van ongeveer een centimeter. Steek er met een vorm 6 rondjes uit, net zo groot als de bovenkant van de muffinvorm. Snijd wat je overhoud in blokjes.
meer...
zitizitoni
30-60 minuten
Lemon curd
Dit recept voor lemon curd is wel het makkelijkste die ik tegengekomen ben, maar zorgt voor zijdezachte, frisse curd.
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Vlaai
De melk aan de kook brengen met bruine suiker. Daarna de speculoos en de peperkoek in stukken toevoegen. Goed roeren terwijl het kookt tot het dik genoeg is.
meer...
elien
30-60 minuten
Kastanje-chocoladetaart
Oven op 180°C voorverwarmen. Een springvorm van 23 cm met boter invetten en met bloem bestuiven. De bodem van de vorm met een stuk op maat geknipt bakpapier bekleden.Smelt de chocolade au bain marie.
meer...
PWestbeek
Langer dan 1 uur
Clafoutis met pruimen
Een makkelijk herfst-dessert. Serveer met een beetje crème fraîche.
meer...
PWestbeek
30-60 minuten
Karnemelkpannenkoek met frambozen
Het is heerlijk om je weekend te beginnen (of eindigen) met een bijzonder ontbijtje. Deze pannenkoekjes zijn zo klaar en lekker fris. Ze kunnen natuurlijk ook als dessert gegeten worden.
meer...
annemieke
10-20 minuten
Saffraanpeer
Deze prachtige gepocheerde peren smaken naar honing, citrusvruchten en saffraan. Heerlijk met een bolletje ijs of zomaar.
meer...
BGastronome
30-60 minuten
Chocoladeijs zonder ijsmachine
Eigenlijk is het ingevroren chocolademousse, maar het doet geen ijs onder. Heerlijk rijk en luchtig van textuur, vol van smaak. Te versieren met siroop of vruchten of gewoon zo op te eten.
meer...
BGastronome
30-60 minuten
Rabarber trifle
Lekker zoet-zure rabarber met een pittige noot van gember, cake en romige custard. Heerlijke voorjaarsdessert.
meer...
BGastronome
20-30 minuten