aanmelden
Recepten zoeken
Mijn kookboek
Recept toevoegen
Boodschappen
Home
Nieuwe recepten
Populaire recepten
Koken.TV
Uitgebreid zoeken
soort gerecht/gang
alle recepten
aperitiefhapjes
bbq
bijgerechten
cocktails en drinks
hoofdgerechten
nagerechten
ontbijt
sauzen
soepen
taart en gebak
voorgerechten
SCAMPI & CRAB
I’m passionate by Asian food and more specifically by recipes that are easy-to-make but using high-quality products. For me quality and healthy products are essential in my recipes.
meer...
HuangLee
0-10 minuten
DIM SUM ANDERS
I’m passionate by Asian food and more specifically by recipes that are easy-to-make but using high-quality products. For me quality and healthy products are essential in my recipes.
meer...
HuangLee
0-10 minuten
JAPANSE YAKITORI MET SOJA
I’m passionate by Asian food and more specifically by recipes that are easy-to-make but using high-quality products. For me quality and healthy products are essential in my recipes.
meer...
HuangLee
0-10 minuten
SCAMPI SLA OP STOKJE
I’m passionate by Asian food and more specifically by recipes that are easy-to-make but using high-quality products. For me quality and healthy products are essential in my recipes.
meer...
HuangLee
0-10 minuten
LENTEROLLETJES MET KIP
I’m passionate by Asian food and more specifically by recipes that are easy-to-make but using high-quality products. For me quality and healthy products are essential in my recipes.
meer...
HuangLee
0-10 minuten
DIM SUM MET GROENE ASPERGES
I’m passionate by Asian food and more specifically by recipes that are easy-to-make but using high-quality products. For me quality and healthy products are essential in my recipes.
meer...
HuangLee
10-20 minuten
Gamba's met chiliroomsaus en stokbrood
Heerlijk voorgerecht, met rijst ook geschikt als hoofdgerecht.
meer...
Hekkelaan
20-30 minuten
Kruidenboter met knoflook
Lekker voor op een warm stukje brood, maar ook op een hete biefstuk of een stukje gegrilde vis.
meer...
BGastronome
0-10 minuten
Dinner rolls
Zachte, luchtige broodjes om liefst nog warm als voorgerecht te serveren, eventueel met kruidenboter of wat tapenade.
meer...
BGastronome
Langer dan 1 uur
Winterse rauwkost
Het is natuurlijk gemakkelijk dat je in de supermarkt gewoon sperzieboontjes, broccoli en asperges kunt kopen in februari. Zo hoef je in principe gewoon maken waar je zin in hebt op dat moment.
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Fijne zalmtartaar
Een frisse, lichte voorgerecht van verse zalm. Ik ben dol op de combinatie van de vettige vis met de verse komkommer en venkel. Verrukkelijk!
meer...
BGastronome
20-30 minuten
Spaghetti taco's
BereidingswijzeVoorbereiding: 5min › Bereiding: 15min › Klaar in:20min Vul een grote pan met...
meer...
gretet
10-20 minuten
Tzatziki anders
Dit is niet het traditionele saus-achtige versie, eerder een bijgerecht of een salade. Heerlijk met vers brood of als bijgerecht bij een hartige pilaf.
meer...
BGastronome
0-10 minuten
Courgettekaviaar
Nou ja, kaviaar. Een duur woord voor een heel bescheiden gerecht. Het stamt uit de Soviet Unie tijd, toen men manieren zocht om al te groot geworden courgettes te verwerken en te bewaren voor de...
meer...
BGastronome
30-60 minuten
Zalm rillettes
Het recept voor de rillettes komt van the Two Fat Ladies, het is gewoonweg voortreffelijk voor een brunch of een lunch.
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Hummus met geroosterde paprika en feta
Een heerlijke variatie van de traditionele hummus. Je kunt het ook pittiger maken door een hete pepertje erin te verwerken.
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Warme salade met verse schapenkaas
Ik gebruik voor deze salade verse schapenkaas, omdat ik een schapenkaasboer in de buurt heb. Mocht het niet het geval zijn, dan zou een zachte geitenkaas het ook uitstekend doen.
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Waldorfsalade
Laatst viel het me op dat je bijna nooit Waldorfsalade op het menu treft. Toch bijzonder, al helemaal gezien het feit dat maaltijdsalades nog altijd erg populair zijn.
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Kruidige pompoensoep
Verhit in een flinke soeppan een scheutje olie. Fruit hierin de ui, gember, peper enkele minuten. Voeg de laatste twee minuten ketoembar, komijn en kurkuma toe en fruit nog even mee.
meer...
IronPrisoner
30-60 minuten
Thaise viskoekjes
In het Thais heten deze smakelijke viskoekjes thod man pla. Ze zijn ze een van de meest populaire voorgerechten op het menu in Thaise restaurants en ook een geliefd ‘streetfood’ in Thailand.
meer...
PWestbeek
30-60 minuten
Frisse salsa met gerookte zalm en krokante asperges
Voor ons paasfeest heb ik nog eens een recept opgediept uit onze kvlv-kooklessen. Dit voorgerechtje oogt mooi,is licht verteerbaar en smaakt heerlijk.
meer...
Chris
30-60 minuten
Warme salade met kippenlever en champignons
Dit recept is uitsluitend geschikt voor de liefhebbers van lever. De combinatie van knapperige koude groente en warme lever met romige saus is echt bijzonder en maakt dit gerecht een lekkere voorafje...
meer...
BGastronome
20-30 minuten
Risotto met pompoen en spek
Dit recept maakt deel uit van een driegangen kerstmenu vlees.
meer...
zitizitoni
30-60 minuten
Pasta pompoen ricotta
Als primo van het vegetarisch menu zijn de pasta kerststerren natuurlijk een mooie binnenkomer! Maar dat niet alleen: deze verse pasta met een heerlijke vulling van pompoen, ricotta en fijngehakte...
meer...
zitizitoni
Langer dan 2 uur
Zalmsoep
Dit bekende voorgerechtje met zalm voor 4 personen is lekker, simpel en gezond!
meer...
Dark-Nut
20-30 minuten
Haringsalade met appel
De romige dressing maakt deze frisse salade af. Voor de liefhebbers van zoute haring.
meer...
BGastronome
0-10 minuten
Tonijn rilletes
Serveer deze rillettes van tonijn met knapperig stokbrood en een gekoelde Chardonnay.
meer...
PWestbeek
0-10 minuten
Gevulde avocado
Snijd de avocado's doormidden en verwijder de de pit.Snijd de avocado's kruislings in met een mes, maak hierbij de bodem niet stuk.Lepel de blokjes avocado uit de schil en leg de schil apart.
meer...
reusje
10-20 minuten
Duitse worst-kaas salade
Deze salade is op zijn best als hij een nachtje in de koelkast heeft gestaan, dan komen de smaken tot hun recht.
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Haringtartaar
Pel en snipper de ui en doe in een kom.Was de bleekselderij en snijd deze met de augurk in kleine blokjes.Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in kleine blokjes.Meng alles door elkaar.
meer...
reusje
10-20 minuten
Gemarineerde tomaten
Eigenlijk zijn deze zoet-zure, pittige tomaten een "zakuska", oftewel een hapje dat je voor het eten serveert met een sterk drankje zoals vodka. Dus heel geschikt als een borrelhapje.
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Gebakken kaasvingers
Gebakken kaas in een knapperig jasje van havermout. Serveren met groene sla, appel en uienjam of goede mosterd.
meer...
BGastronome
20-30 minuten
Wiltofsalade met rosbief, grapefruit en abrikozen
Heerlijk lichte en sappige salade, de bittere noten van grapefruit en witlof zijn in balans gebracht met de zoete abrikoos.
meer...
BGastronome
0-10 minuten
Gougeres with a difference
Deze gougeres zijn niet hol van binnen, zoals de Fransen ze bedoeld hebben en kunnen dus niet gevuld worden.
meer...
BGastronome
30-60 minuten
Avocadosoep met hollandse garnalen
Ik ben dol op hollandse garnalen, zo lelijk en worm-achtig als ze zijn, zo smaakvol zijn ze. Dit soepje koppelt ze met avocadosoep en tomaten, zeker een goede combinatie en de garnalen blijven de ster...
meer...
BGastronome
0-10 minuten
Lasagne met gegrilde pompoen
Voorbereiding 80 minuten, oventijd pompoen 15 minuten, lasagne 30 minuten. Spinazie + lasagnebladen koken:Zet een ruime kookpan met water op het vuur.
meer...
zitizitoni
Langer dan 1 uur
Makreeltartaar Bloody Mary
Een heerlijke variatie op makreeltartaar, natuurlijk moet de vis spartelvers zijn. Dit recept is voldoende voor 4 porties als voorgerecht, serveer het dan met dunne plakjes zuurdezem roggebrood.
meer...
BGastronome
20-30 minuten
Sla met zalm en avocado
Een eenvoudige te maken, maar erg lekkere salade met een frisse citrus dressing met sesamzaadjes. Lekker als lunch met wat verse brood of als voorgerecht.
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Lunch-linguine met kerstomaatjes
In de zomer is het heerlijk lunchen met een klein pastagerecht. Linguine zijn smal, plat en met een lekkere bite. Maar je mag ook spaghetti nemen. Reken in elk geval op 75 gram pasta per persoon.
meer...
annemieke
10-20 minuten
Mezzelune met zalm en garnalen
Mezzelune con salmone e gamberi - Eén van gerechten die in Italië vaak op tafel wordt gezet tijdens Kerst is verse pasta.
meer...
zitizitoni
Langer dan 1 uur
Hartige amandelkoekjes
Kruidige hartige koekjes, lekker bij een glas koude witte wijn of beer, maar ook met een kop sterke koffie zullen ze niet misstaan.
meer...
BGastronome
20-30 minuten
Gefrituurde vis met aioli
Maak alle vissen schoon en bewaar afgedekt in de koelkast. AIOLI :Doe het ei in een maatbeker (geschikt voor de staafmixer) met een beetje zout, peper en de knoflook.
meer...
zitizitoni
Langer dan 1 uur
Arme lui's gravad lax
Het idee voor dit gerecht heb ik opgepikt bij de Two Fat Ladies, van wie ik zeker een grote fan ben. Wel een eigen twist aan gegeven en hier is het, gemarineerde makreel.
meer...
BGastronome
0-10 minuten
Hartige cake met zongedroogde tomaten, lente ui en rozemarijn
ja, het is echt cake, maar zonder suiker en gevuld met hartige dingen zoals kaas, salami en lente ui. Erg lekker in plaats van een boterham, ook makkelijk, want het behoeft absoluut geen beleg.
meer...
BGastronome
30-60 minuten
Salade van avocado, grapefruit & feta
Deze salade kun je zowel in winter als zomer maken, want avocado en grapefruit zijn jaarrond te verkrijgen.
meer...
annemieke
0-10 minuten
Rode bieten en minneola salade
Een heerlijke winterse salade, kan ook als bijgerecht geserveerd worden.
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Oeufs en cocotte
Een chic recept voor een feestelijke (en toch makkelijke) Kerstbrunch. Ook zeer geschikt als entree (eerste gang) bij een Frans etentje.
meer...
PWestbeek
20-30 minuten
Verse kaas en rauwkost salade
Frisse en toch vullende en romige salade, heerlijk met een plak brood voor bij de lunch. In Oekraïne wordt het ook als ontbijt gegeten – licht verteerbaar en toch voldoende om een goede basis voor...
meer...
BGastronome
0-10 minuten
Kippenleverpate met tijm en port
Volle, aardse smaak van deze pate maakt het de moeite waard om te maken. Wel is de lever goed te proeven, anders dan in de pate uit de winkel, dus het recept is wel voor een liefhebber.
meer...
BGastronome
20-30 minuten
Gemarineerde zalm
Dit recept is een variatie op gravadlax, zo geliefd in scandinavische landen. Ik vind het lekkerder dan gerookte zalm op een broodje besmeerd met roomkaas, gegarneerd met bieslook, rode ui en...
meer...
BGastronome
Langer dan 2 uur