Lekker zoet-zure rabarber met een pittige noot van gember, cake en romige custard. Heerlijke voorjaarsdessert.
Bereidingswijze
Rabarber schoonmaken, liever niet teveel schillen, anders gaat de prachtige kleur verloren. In dunne stukjes snijden, 100g suiker toevoegen, 50ml water en een klein stukje (ongeschild) gember. Rustig laten stoven tot rabarber zacht is. De gember verwijderen, een paar eetlepels bessengelei toevogen en pureren.
Voor de custard melk met een gespleten vanillestokje aan de kook brengen en even laten trekken, daarna de boon verwijderen. In een kom de eidooier met suiker en maizena opkloppen, een scheut hete melk toevoegen en goed roeren. Daarna het papje in de kokende melk gieten en al roerende zachtjes koken totdat de custard vrij dik wordt. Afdekken met een stukje vershoudfolie (direct op de custard leggen, dit voorkomt dat er een velletje op de custard komt) en laten afkoelen.
De slagroom goed koelen, opkloppen tot zachte pieken en voorzichtig door de custard spatelen.
De trifle samenstellen: een laag cake, gesneden in blokjes, een paar lepels rabarber compote, een paar lepels custard. Herhalen. Het kan zowel in een grote kom alsook in individuele glazen.