Een gewéldig recept voor wie van speculaas houdt. Deze unieke eenpersoons speculaas-taartjes zijn overheerlijk voor bij de koffie.
Ingrediënten
voor 4 stuks
2 el witte basterdsuiker
1 el sinaasappellikeur (slijter)
250 g mascarpone
2 el chocoladehagel wit XXL
1 limoen
150 g frambozen
6 blaadjes basilicum
12 speculaasjes
Bereidingswijze
- Roer de mascarpone los met de likeur en suiker.
- Rasp de groene schil van de schoongeboende limoen.
- Roer het rasp en de chocoladehagel door de mascarpone.
- Snijd het basilicum in reepjes.
- Roer het basilicum met de frambozen voorzichtig door de mascarpone.
- Leg op elk bordje een speculaasje.
- Verdeel hierover de helft van het mascarponemengsel.
- Leg er een speculaasje op en verdeel de rest van het mascarponemengsel erover.
- Dek af met een speculaasje en serveer.