aanmelden
Recepten zoeken
Mijn kookboek
Recept toevoegen
Boodschappen
Home
Nieuwe recepten
Populaire recepten
Koken.TV
Uitgebreid zoeken
soort gerecht/gang
alle recepten
aperitiefhapjes
bbq
bijgerechten
cocktails en drinks
hoofdgerechten
nagerechten
ontbijt
sauzen
soepen
taart en gebak
voorgerechten
Scheepskeuken: ontbijtkoek voor de zeilers
Sportzeilers hebben energie nodig zonder een zwaar gevoel in de buik. Deze "ontbijtkoek" is ontstaan in de praktijk van "bemanning" (ook vaak vrouwen) op de boot te voorzien van eten tijdens...
meer...
talKitchen
30-60 minuten
Granola (glutenarm)
Alle ingrediënten afwegen en in grote bowl mengen zodat alles het vocht heeft opgenomen. De noten iets fijner maken.
meer...
VERO
20-30 minuten
Zachte zoete broodjes
Heerlijk zachte, licht zoete broodjes. Je kunt ze natuurlijk met wat jam of Nutella beleggen, maar echt nodig is het niet. Schenk er een glas melk of een kop thee of koffie bij en geniet.
meer...
BGastronome
Langer dan 1 uur
Wentelteefjes van rozijnenbrood met spek en citrus-gembersiroop
De combinatie van zout en zoet in dit recept is zalig! Tips: -Koop het rozijnenbrood een of twee dagen van tevoren zodat het niet meer zo vers is. -Je kunt het rozijnenbrood vervangen door brioche.
meer...
PWestbeek
30-60 minuten
Huevos rancheros met gebakken aardappeltjes
‘Huevos rancheros’ of ‘boerenstijl eieren’ is een gerecht dat bestaat uit op tortilla’s geserveerde gebakken eieren met een pittige tomatensaus.
meer...
PWestbeek
20-30 minuten
Aardappelrösti met zalm en ei
Serveer deze heerlijke aardappelrösti’s (krokante aardappelpannenkoekjes) als lichte avondmaaltijd bij een kop mosterdsoep of als verwen-brunch op de zondagochtend!
meer...
PWestbeek
20-30 minuten
Toast met avocado & ei
Prak de avocadoblokjes met de groene pesto en citroensap in een kom en breng op smaak met zout en lekker veel peper. Gril de sneden brood en wrijf in met de knoflook als ze nog warm zijn.
meer...
PWestbeek
10-20 minuten
Roggebrood met walnoten en cacaonibbs
Dit roggebrood is luchtiger van textuur dankzij de toevoeging van broodmeel. Je kunt de verhoudingen wel veranderen, als je meer roggemeel wil gebruiken, maar dan wordt het brood wel iets zwaarder en...
meer...
BGastronome
Langer dan 2 uur
Gepocheerde ei in magnetron
Natuurlijk kun je even gemakkelijk een pannetje pakken en daarin een ei pocheren. Maar dat vraagt om enige behendigheid.
meer...
BGastronome
0-10 minuten
Karnemelkwafels
Niets is zo lekker als zelfgemaakte wafels, warm uit het ijzer en geserveerd met gemarineerde aardbeien en een kloddertje geklopte slagroom!
meer...
PWestbeek
Langer dan 1 uur
Bosbessenpannenkoekjes
Deze dikke pannenkoekjes zijn een geliefd ontbijt in de Verenigde Staten. Daar worden ze als onderdeel van een uitgebreid ontbijt geserveerd, bijvoorbeeld met gebakken eieren en spek of kleine...
meer...
PWestbeek
20-30 minuten
Chinois met sinaasappel en chocolade
Dit gebakje is niet van traditioneel, rijk en bewerkelijk brioche deeg gemaakt, maar dankzij een melkglazuur waarmee het gebakken wordt, is het broodje ongelooflijk zacht en rijk van smaak, met...
meer...
BGastronome
Langer dan 1 uur
Broodje roerei met zalm
Soms zijn het de eenvoudige dingen die het lekkerst zijn, het zit hem dan in de combinatie van texturen en smaken.
meer...
BGastronome
0-10 minuten
Eierkoeken
Vermeng het bakpoeder en het snufje zout door de bloem,- splits de eiwitten en de eidooiers.- klop de eiwitten met de helft van de suiker met een mixer luchtig; klop de eidooiers met de andere helft...
meer...
wineke
10-20 minuten
Bosbessen-gierstmuffins
Deze muffins met bosbessen (vol antioxidanten) en gierst (goed voor de spijvertering), zijn niet alleen gezonde maar ook erg lekker!
meer...
PWestbeek
20-30 minuten
Amerikaanse hash brown
Heerlijk bij het ontbijt met spek en eieren op z’n Amerikaans, of als bijgerecht met groenten en vlees.
meer...
PWestbeek
20-30 minuten
Confiture de pruneaux à l'Armagnac
In de Lot-et-Garonne vind je de lekkerste pruimen, paars van buiten en knal-geel van binnen. Rijp en vers, hebben ze een heerlijk zoet vruchtvlees.
meer...
PWestbeek
30-60 minuten
Cottage cheese pannenkoekken met compote
Een zachte luchtige pannenkoek met korreltjes gesmolten cottage cheese. Geserveerd met verse pruimencompote is het een heerlijk ontbijt.
meer...
BGastronome
20-30 minuten
Geroosterde nectarines
Dit recept is eenvoud zelve, maar op dit moment is dit mijn favoriete ontbijt en toetje in een. De nectarines hebben structuur van goede gepocheerde peren, ze ruiken verrukkelijk en dan de zoete...
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Mango en meloen met vanillehangop
Voor wie weer eens iets anders wil dan een boterham. Je kunt kiezen voor (seizoens)fruit. In de herfst en winter zijn appels en peren lekker en in de zomer rood fruit.
meer...
annemieke
0-10 minuten
Karnemelkpannenkoek met frambozen
Het is heerlijk om je weekend te beginnen (of eindigen) met een bijzonder ontbijtje. Deze pannenkoekjes zijn zo klaar en lekker fris. Ze kunnen natuurlijk ook als dessert gegeten worden.
meer...
annemieke
10-20 minuten
Kers-amandelsmoothie
Doe alles in de blender. Meteen serveren!
meer...
PWestbeek
0-10 minuten
Gezonde Groene Smoothie
Als je geen tijd hebt om te ontbijten, is dit de perfecte oplossing. Gooi een paar gezonde ingrediënten in de blender, druk op de knop -- en geniet!
meer...
PWestbeek
0-10 minuten
Frittata met gecarameliseerde uien en rode paprika
Een heerlijke brunchgerecht voor een luie zondag! Serveer met geroosterd brood.
meer...
PWestbeek
20-30 minuten
Rabarber-appelcompote
Deze zoetzure compote is heerlijk als ontbijt met een beetje boerenyoghurt en een paar eetlepels muesli.
meer...
PWestbeek
10-20 minuten
Gezond Yoghurtontbijt
Een dag start met een goed ontbijt. Hoe iedereen dat voor zichzelf invult durft al eens te verschillen en er zijn zowaar mensen die niet ontbijten.
meer...
Sidfrisjes
0-10 minuten
Beschuitje met tuinkers, citroen en suiker
Ach, wat is er lekkerder dan een beschuitje in de ochtend? Nou goed, een supergoed croissantje dan. Met stip op nummer twee staat toch het beschuitje met tuinkers.
meer...
annemieke
0-10 minuten
Pompoenbrood met chocolade
Dit recept bedacht ik na het bakken van een klassieke pompoentaart (pumpkin pie) vorig jaar voor Thanksgiving. Ik had wat gekookte pompoenpuree over en wilde iets maken om bij de koffie te serveren.
meer...
PWestbeek
30-60 minuten
Bananenbrood met noten
Een van de meest verleidelijke geuren is de geur van zelfgebakken bananenbrood. In dit recept gebruik ik het liefst Crème Fraîche d’Insigny uit Normandië.
meer...
PWestbeek
30-60 minuten
Las arepas de Paola
Toen ik klein was, aten we vaak op de zaterdagochtend arepas als ontbijt. Mijn moeder serveerde deze dikke maïskoekjes met roerei en we spoelden ze weg met grote koppen echte Colombiaanse 'chocolate...
meer...
PWestbeek
20-30 minuten
Krentenbollen
Ik eet deze heerlijke krentenbollen het liefst warm, met een likje gezouten roomboter en een grote mok vers gezette thee.
meer...
PWestbeek
Langer dan 2 uur
Brioche wentelteefjes
Wentelteefjes zijn een ideale manier om oud brood te gebruiken, maar in dit recept gebruik ik geen oud brood. Brioche is een zoet Frans brood dat zeer luchtig en lichtgeel van kleur is.
meer...
PWestbeek
20-30 minuten
Healthy Girl's Pancakes
Mijn idee van een ideaal weekendontbijt is een bord dikke, Amerikaanse pannenkoeken, rijkelijk overgoten met agavesiroop, maar dan iets gezonder.
meer...
PWestbeek
20-30 minuten
Havermout-volkorenwafels met banaan
Deze voedzame wafels bak ik af en toe als verwenontbijt voor mijn dochter. Ze zijn supergezond en erg makkelijk te maken.
meer...
PWestbeek
10-20 minuten
Oeufs en cocotte
Een chic recept voor een feestelijke (en toch makkelijke) Kerstbrunch. Ook zeer geschikt als entree (eerste gang) bij een Frans etentje.
meer...
PWestbeek
20-30 minuten
Granola
Hij staat altijd zo mooi en huiselijk in mijn keuken; mijn grote glazen pot gevuld met dit lekkere mengsel van havermout, noten en rozijnen.
meer...
PWestbeek
30-60 minuten
Verse kaas en rauwkost salade
Frisse en toch vullende en romige salade, heerlijk met een plak brood voor bij de lunch. In Oekraïne wordt het ook als ontbijt gegeten – licht verteerbaar en toch voldoende om een goede basis voor...
meer...
BGastronome
0-10 minuten
Oekrainse verse kaas
Deze kaas smaakt enigszins naar MonChou, maar is korrelig en minder vet. De korrels zijn echter redelijk vochtig en kunnen met weinig moeite tot een gladde, luchtige massa gemaakt worden.
meer...
BGastronome
Langer dan 2 uur
Kaneelbroodjes
Kaneelbroodjes zijn heerlijk als ontbijt voor het weekend. Je moet wel iets vroeger opstaan om ze te bakken, maar dat is zeker de moeite waard.
meer...
PWestbeek
Langer dan 2 uur
Poffertjes!
Het mogen dan wel minipannenkoekjes zijn, ze zijn daarom niet minder lekker. Een typisch Nederlands gerecht, maar origineel wel uit Frankrijk overgewaaid.
meer...
Marilisa
10-20 minuten
Nutella chocolademmmmmelk
Heb je ook zo'n hekel aan de aangekoekte verkwiste restjes Nutella in de pot? In plaats van uit te spoelen met water, deden wij het met warme melk.
meer...
Marilisa
0-10 minuten
Zomerse tramezzini
Tover simpele sneetjes wit casinobrood om in heerlijke tramezzini! Met het beleg op deze sandwiches kun je eindeloos variëren. Inpakken in aluminiumfolie en lekker opeten in het park. Buon appetito!
meer...
zitizitoni
20-30 minuten
Confituur van rabarber met minder suiker.
Onze moeders en grootmoeders roerden de kokende confituur tot hij begon in te dikken. Zo gingen kleur,smaak en vitaminen verloren. Met PEC PLUS is dat niet meer nodig.
meer...
Chris
30-60 minuten
Omelet met verse ricotta, kaneel en gedroogde tomaten
Frittata con ricotta fresca, cannella e pomodori secchi - Het volgende recept komt uit het boek 'De Proefster' van Giuseppina Torregrossa.
meer...
zitizitoni
20-30 minuten
Tomaat gevuld met ei uit de oven
Tomaat en ei zijn een klassieke combinatie, dit is een variatie op het gerecht. Volgens mij is het zo lekker door de umami smaak van de ingredienten: eidooier, tomaat en oude kaas hebben het alledrie.
meer...
BGastronome
20-30 minuten
Piadina Romagnola
‘wraps’ uit Emilia-Romagna. Toen ik een keer aan een piadinebakker uit Le Marche vroeg of de piadine niet een typsich ‘brood’ was uit Emilia-Romagna keek hij mij een beetje beledigd aan:...
meer...
zitizitoni
30-60 minuten
Oladky met appel
Dikke, zachte pannekoekjes met stukjes appel. Op te dienen met honing en een glas koude melk
meer...
BGastronome
Langer dan 1 uur
Aardbeienjam met Lavendel
Als je deze jam proeft, waan je je meteen op een zonovergoten terras in de Provence. Hij is heerlijk op een warm, beboterd croissantje, maar probeer ook eens een lepeltje over het vanille-ijs!
meer...
PWestbeek
30-60 minuten
Oeufs en meurette
Gepocheerde eieren in een volle rodewijnsaus met sjalotjes en spek. Een wat bewerkelijke gerecht voor ontbijt, maar wel heel feestelijk en speciaal voor een uitgebreide ochtendmaaltijd.
meer...
BGastronome
20-30 minuten
Broodje brie met gekarameliseerde appel
Een heel eenvoudige en mooie manier om een feestje te maken van het ontbijt.
meer...
BGastronome
0-10 minuten