Dit is een recept waarbij de Thermomix wordt gebruikt, de alleskunner in de keuken! Zie voor meer info op
www.clevercooking.be.
- Rooster de amandelschilfers in een anti-kleefpan. Laat wat kleuren, maar niet bruin worden. Haal uit de pan en laat afkoelen.
- Plaats de vlinder op het mes.
- Doe de room in de mengkom enklop de room op met de helft van de poedersuiker tot hij de dikte heeft van yoghurt: 35 sec op snelheid 2,5. Haal uit de mengbeker en zet opzij.
- Reinig de beker.
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Verwarm de amaretto even, bijvoorbeeld in de microgolf en los de uitgeknepen gelatineblaadjes op in de amaretto.
- Doe de eierdooiers samen met de rest van de poedersuiker in de mengbeker en klop ze wit: 3 min op snelheid 3.
- Haal uit de kom en meng er de mascarpone en amaretto met opgeloste gelatine onder. Spatel er dan voorzichtig de lobbig geklopte room door
- Giet in glaasjes en laat minstens 2 uur afkoelen in de ijskast.
- Werk voor het serveren af met geroosterde amandelschilfers en chocoladeschilfers.