aanmelden
Recepten zoeken
Mijn kookboek
Recept toevoegen
Boodschappen
Home
Nieuwe recepten
Populaire recepten
Koken.TV
Uitgebreid zoeken
soort gerecht/gang
alle recepten
aperitiefhapjes
bbq
bijgerechten
cocktails en drinks
hoofdgerechten
nagerechten
ontbijt
sauzen
soepen
taart en gebak
voorgerechten
Wortels met sinaasappelglazuur
Vul een grote pan voor twee derde met water. Voeg 2 theelepels zout toe en breng het water aan de kook. Voeg de wortels toe en blancheer ze 4-6 minuten, tot ze bijna gaar, maar nog stevig zijn.
meer...
Jokke
20-30 minuten
Rucola salade
Stapel rucola, zongedroogde tomaten, parmazaamschilfers, pijnboompitjes, kruid met pezo en besprenkel met olijfolie en balsamico (of meng alles in een kom).
meer...
Jokke
0-10 minuten
Indische salade
Kook de rijst gaar in gezouten waterGiet de rijst af, rafraîchir en laten uitlekken Hak de sjalotten fijnReinig de ananasSchil de appelen en besprenkel met citroensapSnijd de ananas in...
meer...
Jokke
10-20 minuten
Sla met vinaigrette salée
Was de kropsla onder stromend water en verwijder de buitenste bladeren. Snij de sjalot in fijne ringen en versnipper de bieslook.
meer...
Jokke
10-20 minuten
Kriel- en zoete aardappelen met groenten en kruiden
Kook de gewassen ongeschilde aardappeltjes 10 minuten in licht gezouten water. Snijd alleen de zoete aardappel en de gekookte rode biet in kleinere stukken, de rest laat je in hun geheel.
meer...
Jokke
30-60 minuten
Krielaardappelen op de BBQ
Kook de gewassen ongeschilde aardappeltjes 10 minuten in licht gezouten water en plaats deze in de ovenschaal.Kneus de teentjes look en doe ze in de schaal.
meer...
Jokke
30-60 minuten
Gemarineerd wittekoolslaatje met mosterdmayonaise
Snij de wittekool in 2, verwijder de harde kern en snij de rest in fijne reepjes.Rasp de wortel.Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in flinterdunne reepjes.
meer...
Jokke
10-20 minuten
Kerntemperaturen
Rund: 46 C + rustenVarken: 68 C + rustenLam: 50 C + rustenZalm 45 C + rustenBurger 70 C direct
meer...
Jokke
0-10 minuten
BBQ-baguette met kruidenboter
1. Halveer eerst het stokbrood en snijd dan beide helften horizontaal doormidden. Verhit de olie in een pan en rul het gehakt bruin.
meer...
Breggiexxx
20-30 minuten
Ribbekes
Meng de ingrediënten van het kruidenmengsel.Bestrijk beide kanten van de ribbekes met mosterd en strooi er vervolgens het kruidenmengsel over. Laat 45 min bij kamertemperatuur rusten.
meer...
Jokke
Langer dan 2 uur
Philly Cheesesteak Sandwich
Het vlees (eventueel eerst een uurtje in de diepvriezer leggen) zo dun mogelijk snijden en kruid met zout, peper en lookpoeder.
meer...
Jokke
30-60 minuten
Gevulde champignons met spek
Borstel de champignons schoon en snij het steeltje eruit.Meng de roomkaas, (zeer) fijngesnipperde rode ui en de BBQ saus door elkaar.Vul de champignons met dit mengsel.
meer...
Jokke
20-30 minuten
Groene asperges op de BBQ
Was de asperges en breek onderaan een stukje van 2 cm af.Asperges beetgaar koken in licht gezouten water +- 8 minutenDe asperges schrikken met koud water en met olijfolie besprenkelenLeg 2 asperges...
meer...
Jokke
10-20 minuten
Rosbief
Neem een vijzel en doe er de lookteentjes in, wat grof zout, de peperkorrels, de grof gehakte chilipeper, grof gesneden verse rozemarijn en blaadjes tijm.
meer...
Jokke
30-60 minuten
SCAMPI & CRAB
I’m passionate by Asian food and more specifically by recipes that are easy-to-make but using high-quality products. For me quality and healthy products are essential in my recipes.
meer...
HuangLee
0-10 minuten
DIM SUM ANDERS
I’m passionate by Asian food and more specifically by recipes that are easy-to-make but using high-quality products. For me quality and healthy products are essential in my recipes.
meer...
HuangLee
0-10 minuten
JAPANSE YAKITORI MET SOJA
I’m passionate by Asian food and more specifically by recipes that are easy-to-make but using high-quality products. For me quality and healthy products are essential in my recipes.
meer...
HuangLee
0-10 minuten
SCAMPI SLA OP STOKJE
I’m passionate by Asian food and more specifically by recipes that are easy-to-make but using high-quality products. For me quality and healthy products are essential in my recipes.
meer...
HuangLee
0-10 minuten
LENTEROLLETJES MET KIP
I’m passionate by Asian food and more specifically by recipes that are easy-to-make but using high-quality products. For me quality and healthy products are essential in my recipes.
meer...
HuangLee
0-10 minuten
Spinaziesalade met lendelappen en feta
Dit is een vullende, voedzame en smaakvolle salade waar je met een beetje vlees een heel eind komt. Ik heb lendelappen gebruikt, maar natuurlijk kun je voor hetzelfde rostbieflapjes, biefstuk of zelfs...
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Venkelsalade met komkommer en citroendressing
Dit is een frisse en knapperige salade dat heel goed bij vis past, of het nu van de gril komt, of uit een pannetje. Redelijk snel te maken, als je handig met het mes bent.
meer...
BGastronome
0-10 minuten
Hummus met geroosterde paprika en feta
Een heerlijke variatie van de traditionele hummus. Je kunt het ook pittiger maken door een hete pepertje erin te verwerken.
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Warme salade met verse schapenkaas
Ik gebruik voor deze salade verse schapenkaas, omdat ik een schapenkaasboer in de buurt heb. Mocht het niet het geval zijn, dan zou een zachte geitenkaas het ook uitstekend doen.
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Verse worst op oma's wijze
Dit recept is voor de liefhebber van ambachtelijke producten. Als je graag in de keuken staat en plezier aan hebt, waarom dan niet je eigen worst van maken? Je moet dan wel even op zoek naar de darmen...
meer...
BGastronome
Langer dan 2 uur
Baba ganoesj
Dit gerecht komt uit het Midden-Oosten en kent daar best wat variaties. Dit is een gemakkelijk te reproduceren thuis versie, waarbij je niet eens je gril op gang hoeft te brengen.
meer...
BGastronome
30-60 minuten
Lente-salade met Franse Ratte aardappelen
Ratte aardappelen zijn zeer smaakvol en perfect in deze heerlijke lente-salade. Serveer als hoofdgerecht of als bijgerecht bij gebraden kip of kip van de barbecue.
meer...
PWestbeek
20-30 minuten
Italiaanse couscoussalade
Couscous komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika en wordt vooral in Marokko gegeten, maar tegenwoordig is deze lichtzoete, zetmeelrijke graansoort niet meer uit de westerse keuken weg te denken.
meer...
PWestbeek
10-20 minuten
Pan Bagnat
Als je op zoek bent naar het perfecte broodje voor een picknick, dan hoef je niet verder te kijken dan dit recept!
meer...
PWestbeek
Langer dan 2 uur
Gegrilde sardientjes
Een sardine, een visje dat niet veel nodig heeft maar wel razend smaakvol is. Marineren is een optie maar natuur laat hij zich zeker zo goed smaken.
meer...
Sidfrisjes
10-20 minuten
Brochettes de Magret
In deze brochettes de magret (eenden-spiesjes) combineer ik veel van de smaken van het zuidwesten van Frankrijk: eend, pruimen uit Agen en Armagnac.
meer...
PWestbeek
20-30 minuten
Couscoussalade met vis en garnalen
Een vullende maaltijdsalade van couscous, zalm en garnalen. Snel en gemakkelijk te bereiden, is lekker voor de lunch of avondeten op een warme avond.
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Eend met mangosalsa
Snij de mango in fijne blokjes.Snij het pepertje open, verwijder de pitjes en snij het pepertje in fijne stukjes.
meer...
isabel
10-20 minuten
Spiesje mosselen en spek
Kook mosselen en haal de schelp eraf.Rijg een mossel en een stukje spek aan een spies en herhaal dit tot de spies voldoende is gevuld.Eventueel kan je de spek ook om de mossel draaien.
meer...
draad
10-20 minuten
Gemengde Barbecuespiesen
Simpele maar onbetwistbaar lekkere spiesjes voor op de barbecue.
meer...
MarliesM
10-20 minuten
Mangochutney
sjalot fijn snijden en even aanstoven in wat arachideolie (niet bruin laten worden!)mango even laten mee stovensuiker toevoegen en laten smeltenazijn toevoegen, wat laten verdampen en op smaak brengen...
meer...
grieties
20-30 minuten
Groentespiesjes met Quorn
Voorbereiding: Borstel de champignons droog schoon. Pel de uien, snij ze fijn. Spoel de tomaatjes. Was de courgette, halveer ze in de lengte en schraap er de pitjes uit.
meer...
vintagesofie
30-60 minuten
Groentebuiltje
Een heerlijk vegetarisch groentegerecht voor op de bbq
meer...
tirsje
10-20 minuten
Varkenshaaskarbonade met verse pruimensalsa
Dit gerecht is een m.i. goede voorbeeld van fusion, hierin wordt het varkensvlees gekruid met chinese 5-kruiden mix, daarna gegrild en geserveerd met verse, zoet-zure salsa van verse pruimen.
meer...
BGastronome
20-30 minuten
Gevulde aardappel
Deze variatie van 'een gepofte aardappel in de schil' oogt onmiddellijk feestelijk
meer...
isabel
30-60 minuten
Hapje met breydelspek
Leg het breydelspek op de BBQ tot het gaar isMeng ondertussen de honing en de mosterd (naar smaak)Snij het spek in stukjes en serveer het met prikkertjes en een potje...
meer...
isabel
0-10 minuten
Scampi brochette
Zeer lekker hapje met eenvoudige ingrediënten en weinig voorbereiding
meer...
isabel
0-10 minuten
Zoet-zure salade-condiment van groene tomaten
Dit is misschien niet de moeders mooiste gerecht, maar wel een smaakvolle, pittige salade-condiment, die ook lekker is op een hamburger in plaats van augurken of gewoon bij wat gegrilde vlees.
meer...
BGastronome
20-30 minuten
Geroosterde maïs
Ideaal voor op de barbeque of voor in de Solar Cooker: lekker gekruide maïskolven!
meer...
Annelies
10-20 minuten
Wortelburgers
Mijn aanrader voor op de barbeque: super lekkere veggieburgers met wortel, champignon en feta. Ik heb alleen de energie van de zon nodig om ze klaar te maken op de grillplaat in de Solar Cooker.
meer...
Annelies
30-60 minuten
Brochette van krieltjes in spekjasje
Dit is een elegante en smaakvolle versie van de "pellepatat". Heel lekker bij zowel vis als vlees. Helemaal vooraf te bereiden, enkel even bij op de grill te leggen.
meer...
Chris
30-60 minuten
"zeg niet zomaar gemarineerde kip"
Een stukje kip op de bbq smaakt altijd, maar deze gemarineerde kip is om duimen en vingers af te likken...
meer...
shana
20-30 minuten
"pakje" van varkenshaasje met peer en brie
Doordat het varkenshaasje in de pancetta wordt "ingepakt" (italiaanse toets ;-) en men dus de "inwendige" ingrediënten niet kent is het een "heerlijke"...
meer...
shana
20-30 minuten
Gegrilde halloumi met zonnige tomaten en een dressing van kappertjes
Voor dit gerecht moet je de beste tros-kerstomaatjes kiezen die je kan vinden- rijp, donkerrood en lekker zoet.
meer...
PWestbeek
10-20 minuten
Brie mango tortilla
Drie ingrediënten die niet kunnen beslissen of het gerecht nu Frans Mexicaans, dan wel Mexicaans Spaans genoemd moet worden. Wat maakt het uit, het smaakt en dat is het belangrijkste.
meer...
Sidfrisjes
0-10 minuten
Paprika’s in balsamico
Schil de paprika’s (zo zijn ze lichter verteerbaar). Halveer ze, verwijder zaden en steeltjes en snijd de paprika’s in grote repen. Zet een pan met de olijfolie en de paprika’s op een hoog vuur.
meer...
annievik
10-20 minuten