Voorbereiding:
Verwarm de oven voor tot 180 C. Bedek met pakpapier de bodems van twee taartvormen van 20cm, en vet met boter de zijkanten licht in.
- Bereidingswijze
- 1. Doe bloem, bakpoeder, zout, suiker, zachte boter en eieren in de keukenmachine of een grote kom. Klop op een lage stand of, met een handmixer, op lage snelheid, de ingrediten door elkaar: behandel het beslag niet te intensief, dat maakt het compacter en meer rubberachtig.
- 2. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de twee vormen en bak het in 25-30minuten goudkleurig: de cake moet iets loskomen van de zijkant van het bakblik. Laat de cakes in de vorm 5minuten iets afkoelen, haal ze dan uit het blik en laat ze op een rooster afkoelen.
- 3. Kies de mooiste cake voor de bovenste laag. Leg de andere, bovenkant naar beneden, op een platte serveerschaal. Klop de room zo dik dat er zachte piekjes in ontstaan. Verdeel de jam over de onderste cakelaag, en daarna de room. Leg de andere cakelaag er bovenop. Bestrooi met poedersuiker en serveer.