Kerstmenu Vis
☆
Mezzelune met gerookte zalm en garnalen
☆
Schelvisfilet met citroensaus &
gegratineerde groenten
☆
Cranberry-pistache cantuccini met vin santo en kaneelijs
Meng de bloem, suiker, bakpoeder, vanillesuiker en een snufje zout goed door elkaar.
Maak een kuiltje in het midden, doe daar de boter in kleine blokjes in en breek er de eieren in. Mix het voorzichtig met een mixer met deeghaken en vervolgens met je handen tot een glad deeg. Kneed er als laatste de cranberries en pistachenootjes doorheen.
Deel het deeg in tweeën en vorm er twee ‘worsten’ van. Wikkel in vershoudfolie en laat een half uur rusten in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 160° C. (heteluchtoven)
Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif ze in in de oven en haal ze er na 30 minuten uit. De worsten zijn nog niet helemaal doorbakken, maar mogen ook niet te slap zijn, want straks moeten de koekjes ervan gesneden worden. Laat vervolgens even afkoelen (oven aan laten staan).
Snijd de ‘worsten’ nu voorzichtig in schuine plakken. Leg deze weer op de bakplaat en bak de cantucci in ongeveer 8 tot 10 minuten goudbruin.