Dit is een recept met voldoende ruimte voor creativiteit en fantasie. Zo kun je goed varieren met de soorten likeur/alcohol, nootjes, chocolade en de buitenkant van de bonbons. Ze zijn leuk en gemakkelijk om te maken, en zijn een bijzondere traktatie met een kop koffie. Bewaar ze in de koelkast (5-7 dagen) of in de vriezer.
Bereidingswijze
De chocolade smelten met de slagroom, de likeur, nootjesmeel en verkruimelde cake toevoegen en mixen tot een egaal deeg. Het deeg een paar uur (het liefst een nacht) in de koelkast laten staan, opstijven.
Uit het deeg balletjes van 2-3 cm rollen, daarna ze omwentelen in de topping van uw keuze.
Zoals u ziet, zijn er vele mogelijkheden, hier een paar van mijn favorieten: 80% pure chocolade, hazelnoot en whisky, omwentelen in pure chocolade; witte chocolade, amandelen en cointreau, omwentelen in witte chocolade hagelslag of kruimels van amaretti koekjes; pure chocolade, rum, walnoten, omwentelen in cacaopoeder.