Vegetarisch kerstmenu
☆
Stelline gevuld met pompoen, ricotta en pijnboompitten
☆
Kleurrijk groentebrood met radicchio &
frisse salade met granaatappel en geitenkaas
☆
Kaasplankje met vijgenrolletjes
Meng alle ingrediënten van het deeg door elkaar en kneed het tot een deegbal. Verpak in verhoudfolie en leg een half uur in de koeling.
Doe de vijgen in een keukenmachine en maal fijn. Hak de amandelen fijn (maar groot genoeg om een ‘crunch’ te blijven voelen in het koekje). Meng de amandelen, vijgen, kaneel en suiker goed door elkaar tot je een smeerbaar mengsel hebt.
Rol het deeg uit tot een vierkant van ongeveer 20 x 20. Verdeel het vijgenmengsel erover en rol op. Wikkel er vershoudfolie omheen en leg 2 à 3 uur in de koeling.
Verwarm de oven voor op 200° C. Haal de rol uit de koeling en snijd er koekjes van van 1 cm dik. Leg ze op bakpier en bak ze circa 10 minuten tot ze beginnen te kleuren.