Er bestaan veel versies van carpaccio van ananas maar deze valt wel erg in de smaak.
Het is een licht en fris nagerechtje dat na een wat uitgebreider feestmaal zeker niet te zwaar uitvalt.
Het ziet er mooi uit en het smaakt verrukkelijk.
Bereidingswijze
Lepel 6 passievruchten leeg in een pannetje.
Voeg de rietsuikersiroop en een zakje vanillesuiker toe.
Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
Laat afkoelen en duw door een zeef.
Roer er de rum en het limoensap onder.
Snijd de ananas in flinterdunne schijven met behulp van een mandoline.
Schik de schijven in het rond op een groot bord en besprenkel met de coulis.
Dek af met folie en zet koel weg.
Besprenkel net voor het opdienen nogmaals met de coulis en lepel er de inhoud van de resterende passievruchten over.
Schep en flinke bol ijs,rol hem door de kokosschilfers en schik in het midden.
Strooi eventueel nog wat kokosrasp langs de rand.
Een blaadje munt maakt het geheel af.
Succes verzekerd!