aanmelden
Recepten zoeken
Mijn kookboek
Recept toevoegen
Boodschappen
Home
Nieuwe recepten
Populaire recepten
Koken.TV
Uitgebreid zoeken
soort gerecht/gang
alle recepten
aperitiefhapjes
bbq
bijgerechten
cocktails en drinks
hoofdgerechten
nagerechten
ontbijt
sauzen
soepen
taart en gebak
voorgerechten
Rum karamelsaus
Deze donkere, gezouten karamelsaus ruikt naar rum en heeft een edele bittere ondertoon. Kortom, een geraffineerde saus voor op een bolletje vanilleijs voor een volwassen toetje, voeg er wat geschaafde...
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Citrusvruchten curd
Een beetje door de yoghurt, een scheut op de pannenkoeken, een laagje op je brood, nog een lepeltje zomaar, meteen in de mond - en voordat je het is het potje leeg!
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Courgettekaviaar
Nou ja, kaviaar. Een duur woord voor een heel bescheiden gerecht. Het stamt uit de Soviet Unie tijd, toen men manieren zocht om al te groot geworden courgettes te verwerken en te bewaren voor de...
meer...
BGastronome
30-60 minuten
Rode bietjes relish
Tja, wat is een goed nederlands woord voor relish? Een saus - niet helemaal, een condiment - komt in de buurt, maar klinkt wat gek. Ik hou het maar bij relish.
meer...
BGastronome
0-10 minuten
Basis tomatensaus voor pizza
Maak de ui en knoflook schoon en snipper zo fijn mogelijkStoof de ui en knoflook aan in de boter tot ze glazig zijnVoeg er de passata aan toe en bring aan de kookVoeg 1/2 blokje kippenbouillon aan toe...
meer...
Ronald
20-30 minuten
Confiture de pruneaux à l'Armagnac
In de Lot-et-Garonne vind je de lekkerste pruimen, paars van buiten en knal-geel van binnen. Rijp en vers, hebben ze een heerlijk zoet vruchtvlees.
meer...
PWestbeek
30-60 minuten
Sausje voor gefrituurde kip
alle ingeredienten in een pannetje zachtjes laten smorenstukjes kipfilet peper, zout, ei, maizena.in de arachide olie...
meer...
reusje
20-30 minuten
Marinade voor zalm
lekkere marinade om zalm niet al te sterk te marinern.
meer...
reusje
10-20 minuten
Avocadodip
Je kan deze avocadodip gebruiken om groenten zoals komkommer, paprika en bleekselderij te besmeren. Lekker als tussendoor !
meer...
reusje
10-20 minuten
Khmeli-Suneli
Dit van oorsprong Georgische kruidenmengsel is erg populair in alle vormalige Soviet Unie landen. Het geeft smaak aan kip, lam, rijstgerechten, allerlei soorten bonen, sauzen en soepen.
meer...
BGastronome
0-10 minuten
Uienjam
Serveer deze zachte, zoet-zure jam als saus/condiment bij kaasgerechten (oa kaasplankje), pate's en gerechten van rode vlees, bijvoorbeeld rosbief of biefstuk.
meer...
BGastronome
30-60 minuten
Rabarber-appelcompote
Deze zoetzure compote is heerlijk als ontbijt met een beetje boerenyoghurt en een paar eetlepels muesli.
meer...
PWestbeek
10-20 minuten
Bolognese-saus
De ideale saus voor spaghetti! Door het lange sudderen, wordt de saus zeer smaakvol. Ook heerlijk voor in de lasagne.
meer...
PWestbeek
Langer dan 2 uur
Confiture d'ognion
Zoet-zuur en vol van smaak, deze confiture is een uitstekende saus/condiment bij een kaasplank of bij een stuk geroosterd vlees. Ook lekker in een broodje.
meer...
BGastronome
30-60 minuten
Marmelade
De bitter-zoete smaak van deze marmelade smaakt hemels op vers geroosterd brood. Ook heerlijk in dressings of met een beetje mosterd in een marinade voor kip.
meer...
PWestbeek
Langer dan 2 uur
Knoflook Saus
Doe de Mayonaise en ketchup in een schaal en roer deze goed door elkaar.Voeg de de paprika poeder en Maggi 1 toe. (kun je deze niet krijgen gebruik dan zwarte peper).
meer...
grobbekuiken
0-10 minuten
Whiskey Cocktailsaus
Roer 2 delen mayonaise, 1 deel ketchup en 1 deel yoghurt door elkaar. Voeg de Cayenne, paprikapoeder en een scheutje whiskey toe en roer nog even goed door elkaar.
meer...
grobbekuiken
0-10 minuten
Limoenmayonaise
Heerlijk bij vis of als saus over de garnalencocktail
meer...
tara
0-10 minuten
Kaassaus met walnoten voor ovenschotel
Als er iets vaak in een pakje of zakje te vinden is, dan zijn het wel sausjes voor over groenten, aardappels en ovenschotels. Die zijn veel en veel te zout, dus maak er maar lekker eens zelf eentje.
meer...
annemieke
30-60 minuten
Snelle knoflooksaus
Knoflooksaus, daar lust ik wel ladingen van. Gewoon om een stukje brood in te dippen of lekker met geroosterde groenten in een pitabroodje.
meer...
annemieke
0-10 minuten
Pittige tomatenchutney
Er is geen betere begeleider van een kaasplankje dan een heerlijke pot chutney. Het liefst zelf gemaakt en met mooie ingrediënten van het seizoen.
meer...
PWestbeek
Langer dan 2 uur
Tartaar
Als er frietjes gehaald worden zal vriendin altijd tartaar bestellen. Jammer natuurlijk want het is veel lekkerder zelfgemaakt. Een eigen variant op een bekend sausje!
meer...
Sidfrisjes
0-10 minuten
Knoflooksaus met nigellazaad en roze peper
Nigellazaadjes zijn kleine, zwarte zaadjes met een kruidige smaak. Je ziet ze vaak op platte Turkse broden. Als je ze kort roostert, komt de smaak vrij. Je koopt ze in de exotische supermarkt.
meer...
annemieke
0-10 minuten
Pesto in een handomdraai
Het leuke aan pesto is dat je eindeloos kunt variëren op de ingredienten. Wissel eens van noten of pitten, gebruik rucola in plaats van basilicum en het resultaat zal verrassend, maar wel altijd...
meer...
Sidfrisjes
0-10 minuten
Exotische yoghurtdressing
Zit je in een kookdip? Of hebben je slaatjes nood aan een exotische dip? Probeer dan zeker deze exotische yoghurtdressing met verse kruiden en limoensap uit!
meer...
Marilisa
0-10 minuten
Tzatziki
Geef mij een stokbrood en een kom tzatziki en ik ben niet te houden. Heerlijk fris, de zomer in een kommetje. Het leuke? Het is supermakkelijk te maken.
meer...
Sidfrisjes
0-10 minuten
Erwtenpesto
De pesto is zoetig, kruidig en krachtig van smaak, heerlijk op een cracker of een stukje geroosterd brood (crostini). Ook smaakt het uitstekend als saus op de pasta, echt de moeite waard!
meer...
BGastronome
0-10 minuten
Eenvoudig mosselsausje
Bij mosselen met frietjes hoort een mosselsausje! Heel eenvoudig en snel te bereiden. Serveer in individuele kommetjes.
meer...
Chris
0-10 minuten
Ouderwetse slasaus
In Engeland is het bekend als salad cream, in Nederland als slasaus. Het lijkt enigszins op mayonaise, is wel iets lichter en meer uitgesproken van smaak.
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Pesto Genovese
pesto uit Genua - De geur van versgemaakte pesto… dat is Italië! Pesto kan als sausje geserveerd worden bij bijvoorbeeld vlees, maar het populairst is pesto natuurlijk bij pasta.
meer...
zitizitoni
10-20 minuten
Guacamole
Een ongelofelijke smaakmaker die ook nog eens in een handomdraai klaar is. Waarom je dit nog in een potje zou kopen is mij een absoluut raadsel.
meer...
Sidfrisjes
0-10 minuten
Barbecuesaus met honing
Deze saus kan heel goed als dipsaus gebruikt worden, maar kan ook met een kwastje of een takje rozemarijn op het vlees aangebracht worden en zo gegrild.
meer...
BGastronome
20-30 minuten
Basis mayonaise
Dat Amerikanen zweren bij tomatenketchup op hun frietjes weten we wel sinds Pulp Fiction. Niets smaalt echter zo lekker als een smeuïge fluweelzachte huisgemaakte mayonaise.
meer...
Sidfrisjes
0-10 minuten
Dip met of zonder vis
Feestje gepland? Verwen je gasten met een hapje en een drankje. En een verrassend lekkere dip. Ook heerlijk bij de kaasplank of rauwe groenten.
meer...
Mieke
20-30 minuten
Salsa dipsaus
Salsa dipsaus is heerlijk als warm of koud bijgerecht of aperitief. Serveer bij borito's, nacho's of andere mexicaanse gerechten.
meer...
Arties
10-20 minuten
Zomers frisse dressing
Met die tropische temperaturen geen zin in warme schotels ? Koud kan ook lekker zijn, zeker met deze frisse, pittige dressing. Heel lekker met koude aardappeltjes, koude pasta of sla.
meer...
Chris
10-20 minuten
Olijventapenade
Veel lekkerder dan in de winkel en érg eenvoudig te maken!
meer...
Celine
0-10 minuten
Provençaalse saus
Snijd de ui, de paprika's, de courgette, de tomaten en de champignons in stukjes. Stoof de ui en de geplette knoflookteentjes in de olie. Laat de paprika's en de courgette meestoven.
meer...
Chris
30-60 minuten
Dipsausjes
Een paar ideetjes voor dipsausjes. Gemakkelijk en vlug te bereiden.
meer...
Chris
0-10 minuten
Pesto alla Genovese
Pesto alla Genovese is een heerlijke saus afkomstig uit Ligurië (Italië). Ze wordt gemaakt op basis van basilicum, pijnboompitten, look en parmezaanse kaas, 4 van mijn favoriete ingrediënten in de...
meer...
mjamjam
20-30 minuten
Kokos currysaus
Een verrassend eenvoudige sausje op basis van curry poeder en kokosmelk. Ideaal bij rijst, vis en wok gerechten.
meer...
Arties
10-20 minuten
Béchamel
Witte saus of bechamelsaus is klassieke witte saus die als basis kan dienen bij kaassaus, lasagne, groenten.
meer...
Arties
10-20 minuten