Heerlijk warme flensjes uit de oven, gevuld met verse kaas. Voor de vulling kan ook monchou of ricotta gebruikt worden, of goed uitgelekte kwark. Serveren met warme kersencompote of vers fruit.
Bereidingswijze
Voor de flensjes de ei opkloppen met zout en ongeveer 100ml melk. Alle bloem in een keer toevoegen, roeren tot er een glad beslag ontstaat, zonder klontjes. Daarna de rest van de melk toevoegen en de olie, het geheel goed opkloppen en een half uur laten rusten. Daarna flensjes bakken, het pannetje regelmatig besmeren met wat roomboter.
Als de flensjes klaar zijn, kunnen ze gevuld worden met de mengsel van verse kaas, suiker, vanille en creme fraiche. Gewoon een flinke lepel over het flensje uitstrijken en het flensje oprollen of opvouwen naar wens. De gevulde flensjes schikken in een beboterde ovenschaal. De resterende roomboter in klontjes verdelen over de flensjes. Het geheel ong.15 minuten opwarmen in de oven op 180C. Warm serveren met kersencompote of vers fruit. Eet smakelijk!