Nigellazaadjes zijn kleine, zwarte zaadjes met een kruidige smaak. Je ziet ze vaak op platte Turkse broden. Als je ze kort roostert, komt de smaak vrij. Je koopt ze in de exotische supermarkt. De sesampasta, ook wel tahin genoemd, vind je daar ook. De tahin die je er koopt, is vaak wat licht van kleur en behoorlijk vloeibaar. In de biowinkel kun je ook tahin kopen en die is wat steviger.
Bereidingswijze
Meng de kwark of volle yoghurt met de sesampasta en de mayonaise.
Rooster het nigellazaad even kort. De zaadjes zijn van zichzelf al pikzwart, dus is het moeilijk te zien wanneer ze te lang in de pan liggen. Rooster ze daarom op laag vuur en gebruik goed je neus. Als ze een beetje beginnen te geuren, haal je ze meteen van het vuur.
Stamp de knoflook met de roze peper en de helft van de geroosterde nigellazaadjes fijn in de vijzel en roer het door de saus. Breng de knoflooksaus verder op smaak met wat zout en strooi het resterende nigellazaad erover.