Pesto Genovese
10-20 minuten
pesto uit Genua - De geur van versgemaakte pesto… dat is Italië! Pesto kan als sausje geserveerd worden bij bijvoorbeeld vlees, maar het populairst is pesto natuurlijk bij pasta. Dit is het originele recept voor de 'pesto genovese', pesto uit Genua. Buon appetito!
Ingrediënten
voor 6 personen

50 gram verse basilicumblaadjes (circa 2 plantjes)
100 ml extra vergine olijfolie (mild van smaak)
2 tenen knoflook
1 eetlepel pijnboompitten (circa 15 gram) 
6 eetlepels fijngeraspte Parmezaanse kaas (circa  40 gram)
2 eetlepels fijngeraspte pecorino * (circa 10 gram) 
snuifje grof zout
* Als je dit niet kunt vinden, gebruik dan extra Parmezaanse kaas
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.