Pittige tomatenchutney
Langer dan 2 uur
Er is geen betere begeleider van een kaasplankje dan een heerlijke pot chutney. Het liefst zelf gemaakt en met mooie ingrediënten van het seizoen. Deze tomatenchutney is licht-zoet en past uitstekend bij harde, aromatische kazen zoals Cheddar of Manchego. Maar ook bij een simpele sandwich of gebraden kip doet deze chutney het erg goed. En hij is ook nog kinderlijk eenvoudig te maken.

Voor 2 potten van 370g
Ingrediënten
voor 2 stuks

1 kilo tomaten
2 Granny Smith appels
1 grote rode ui
2 rode chilipepertjes
150ml rode wijnazijn
100ml balsamico-azijn
500g geleisuiker
½ tl gemalen piment
1 ½ tl gemalen gember
1 ½ tl gemalen kaneel
1 tl fleur de sel
versgemalen peper
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.