Zoet-zuur en vol van smaak, deze confiture is een uitstekende saus/condiment bij een kaasplank of bij een stuk geroosterd vlees. Ook lekker in een broodje.
Bereidingswijze
De uien schillen en snijden in dunne halveringen. In een pannetje de olie verwarmen, de uien zouten en bakken op een zacht vuurtje tot ze glazig zijn. Daarna de kruiden toevoegen en blijven bakken onder voortdurend roeren tot de uien een mooie karamelkleur krijgen.
De azijn, sinaasappelsap en suiker toevoegen, omroeren en onder de deksel 20 minuten laten stoven op een zacht vuurtje. Af en toe roeren.
Nu zal de confiture al vrij dik zijn, als het niet het geval is, nog even zonder deksel laten pruttelen. De takje rozemarijn, piment en sinaasappelschil eruit vissen en confituur in schone glazen potjes overbrengen. In totaal heb je ongeveer 300ml. Bewaren in de koelkast. Confiture is lekkerder als het een paar weken heeft kunnen "rijpen".