aanmelden
Recepten zoeken
Mijn kookboek
Recept toevoegen
Boodschappen
Basis tomatensaus voor pizza
Ronald
20-30 minuten
Ingrediënten
voor 8 personen
5 dl passata
1 dikke ui
2 teentjes knoflook
1/2 blokje kippenbouillon
15 gram boter
blonde saus binder
Bereidingswijze
Maak de ui en knoflook schoon en snipper zo fijn mogelijk
Stoof de ui en knoflook aan in de boter tot ze glazig zijn
Voeg er de passata aan toe en bring aan de kook
Voeg 1/2 blokje kippenbouillon aan toe en laat gedurende 10 minute zachtjes koken
Afsmaken met peper en zout en indien nodig binden met een blake saus binder
recept afdrukken
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
Meld je gratis aan
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten
Bolognese-saus
De ideale saus voor spaghetti! Door het lange sudderen, wordt de saus zeer smaakvol. Ook heerlijk voor in de lasagne.
meer...
PWestbeek
Langer dan 2 uur
Marinade voor zalm
lekkere marinade om zalm niet al te sterk te marinern.
meer...
reusje
10-20 minuten
Ouderwetse slasaus
In Engeland is het bekend als salad cream, in Nederland als slasaus. Het lijkt enigszins op mayonaise, is wel iets lichter en meer uitgesproken van smaak.
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Basis mayonaise
Dat Amerikanen zweren bij tomatenketchup op hun frietjes weten we wel sinds Pulp Fiction. Niets smaalt echter zo lekker als een smeuïge fluweelzachte huisgemaakte mayonaise.
meer...
Sidfrisjes
0-10 minuten
Citrusvruchten curd
Een beetje door de yoghurt, een scheut op de pannenkoeken, een laagje op je brood, nog een lepeltje zomaar, meteen in de mond - en voordat je het is het potje leeg!
meer...
BGastronome
10-20 minuten
Olijventapenade
Veel lekkerder dan in de winkel en érg eenvoudig te maken!
meer...
Celine
0-10 minuten
Marmelade
De bitter-zoete smaak van deze marmelade smaakt hemels op vers geroosterd brood. Ook heerlijk in dressings of met een beetje mosterd in een marinade voor kip.
meer...
PWestbeek
Langer dan 2 uur
Dipsausjes
Een paar ideetjes voor dipsausjes. Gemakkelijk en vlug te bereiden.
meer...
Chris
0-10 minuten