Pesto alla Genovese is een heerlijke saus afkomstig uit Ligurië (Italië). Ze wordt gemaakt op basis van basilicum, pijnboompitten, look en parmezaanse kaas, 4 van mijn favoriete ingrediënten in de keuken. Pesto wordt meestal geserveerd met pasta, maar wordt ook gebruikt in soepen, salades of bij vlees en antipasti.
Bereidingswijze
In dit recept zullen we pestosaus maken en serveren met 'lange' pasta (bvb. linguine of tagiatelli).
Heel belangrijk bij het maken van pestosaus is dat de basilicum en pijnboompitten vers zijn. Verder kan je naar eigen smaak de hoeveelheden variëren.
- Hak de basilicumblaadjes fijn en voeg ze samen met de knoflook in een vijzel. Voeg een snuifje zout en versgemalen zwarte peper toe en stamp alles fijn.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten heel lichtjes in wat olijfolie. Laat ze niet bruin worden. Laat ze wat afkoelen, doe ze in de vijzel en stamp opnieuw.
- Voeg nu beetje bij beetje de parmezaanse kaas en olijfolie toe tot je tevreden bent met de smaak en dikte van de saus.
- Kook nu de pasta gaar (al dente) en serveer met de pestosaus.