- Was de rabarberstengels.Verwijder de draden. Snijd in kleine dobbelstenen.
- Weeg 1 kg rabarber af. Roer er 300 g suiker onder en laat zo 15 minuten rusten. Meng er dan geleidelijk een zakje Pec Plus onder. Breng roerend aan de kook.
- Zodra het geheel begint te koken er langzaam en voortdurend roerend nog eens 200 g suiker toevoegen. Zodra de confituur weer goed doorkookt nog 1 minuut laten doorkoken.
- Van het vuur nog een 5-tal minuten doorroeren om de hete massa wat af te koelen.
- In zuivere potjes gieten die je op een vochtige doek plaatst om "springen" te voorkomen. De potjes tot de rand vullen en onmiddellijk afsluiten.
Makkelijk en heerlijk fris!
Nog een paar tips:- Bereid kg per kg.
- Gebruik kleine confituurpotjes.
- Bewaar de confituur op een droge, koele plaats.
- Plaats het potje voor gebruik in de koelkast.