Aardbeienjam met Lavendel
30-60 minuten
Als je deze jam proeft, waan je je meteen op een zonovergoten terras in de Provence. Hij is heerlijk op een warm, beboterd croissantje, maar probeer ook eens een lepeltje over het vanille-ijs!
Tip: Gebruik lavendel die geschikt is om te eten en geen lavendelplanten van een tuincentrum of bloemist. Deze worden vaak behandeld met bestrijdingsmiddelen die je beslist niet wilt eten! Je eetbare lavendel moet je bij een reformwinkel of natuurvoedingswinkel kopen.
Ingrediënten
voor 1 stuks

600 g aardbeien, gewassen en kroontjes verwijderd
200 g geleisuiker
1 ½ el gedroogde lavendel
sap van ½ kleine citroen
Reacties
9 Mar 2015
Ja, lavendel is eetbaar. http://www.bio-well.be/webwinkel/keukenkruiden/fleur-de-lavande-eetbare-lavendel/39326 http://www.kruidenkaravaan.com/index.php?route=product/product&product_id=150 Op Google kun je veel meer informatie vinden.
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten