Krentenbollen
Langer dan 2 uur
Ik eet deze heerlijke krentenbollen het liefst warm, met een likje gezouten roomboter en een grote mok vers gezette thee.
Ingrediënten
voor 20 stuks

250 g krenten, gewassen
100 g boter
225 ml melk
1 tl vanille extract
2 eieren
600 g patentbloem, plus extra voor het besprenkelen
2 envelopjes gist (7 g per envelopje)
70 g licht bruine basterdsuiker
2 tl gemalen kaneel
snufje vers geraspte nootmuskaat
snufje zout
Voor het bestrijken: 1 ei en 2 tl melk
Reacties
11 Jan 2015
Ja! Vergeten! 225 ml melk. Het recept is aangepast.
9 Jan 2015
Ik wil dit echt maken, maar hoe veel melk moet ik gebruiken waneer ik de boter moet smelten? Ik denk dat je dat heb vergeten toen je de ingrediënten hat geschreven. Maar ze zien er erg lekker uit, dus ik wil het echt uitproberen! :) dankje!
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten