Chinois met sinaasappel en chocolade
Langer dan 1 uur
Dit gebakje is niet van traditioneel, rijk en bewerkelijk brioche deeg gemaakt, maar dankzij een melkglazuur waarmee het gebakken wordt, is het broodje ongelooflijk zacht en rijk van smaak, met plakkerige, stroperige buitenkant. Doe er een glas melk bij of een kop koffie en ik kan wedden dat het onmogelijk wordt om het bij een broodje te houden.

De vulling kan overigens best gevarieerd zijn, kies wat je lekker vindt, alleen let erop dat als je een combinatie van vullingen doet (zoals dit recept suggereert), kies voor smaken die goed bij elkaar passen. De vulling loopt namelijk onverhoopt in elkaar over. Niet dat dat een nadeel is, hoor.
Ingrediënten
voor 20 stuks

Voor het deeg:
200ml volle melk
1/4 theelepel zout
geraspte schil van 1 grote onbehandelde sinaasappel
25g roomboter (plus een beetje extra voor rollen en het vorm)
1,5 theelepel droge gist
2 eetlepels honing
1 eetlepel vanillesuiker 
300g bloem
Vulling:
2-3 eetlepels sinaasappelmarmelade
2-3 eetlepels nutella of andere chocopasta
Melkglazuur:
70ml volle melk
2 eetlepels honing
10g roomboter
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten