Een chic recept voor een feestelijke (en toch makkelijke) Kerstbrunch. Ook zeer geschikt als entree (eerste gang) bij een Frans etentje.
Paola’s variatie-tips:
*Probeer het ook eens zonder spekjes en begin met een eetlepel crème fraîche gevolgd door de lente-ui en de eieren. Maak af met reepjes gerookte zalm en serveer met verse dille in plaats van de gedroogde dragon.
Bereidingswijze
Oven op 180°C voorverwarmen.
Vet de ramequins in met een beetje boter en zet ze in een bakvorm.
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan, verdeel ze over de ramequins en doe vervolgens een klontje boter in de pan.
Bak de ciabatta sneetjes bruin en knapperig in 5 minuten per kant.
Verdeel de lente-uitjes over de ramequins. Breek de eieren erin, verdeel de kaas over de eieren en breng op smaak met de dragon en de peper.
Giet kokend water in de bakvorm, net tot halverwege de ramequins.
Zet de bakvorm voorzichtig in de oven en bak de eieren in 13-15 minuten.
Serveer met het knapperig gebakken brood.
Ingrediënten
voor 2 personen
boter, om de ramequins in te vetten
2 eetlepels spekjes
klont boter
4 sneetjes ciabatta
1 lente-uitjes, fijngehakt
4 eieren
versgeraspte Gruyère
gedroogde dragon
peper naar smaak, niet te veel (of helemaal geen) zout