Een zachte luchtige pannenkoek met korreltjes gesmolten cottage cheese. Geserveerd met verse pruimencompote is het een heerlijk ontbijt. Doe er nog eens een bolletje vanilleijs bij en je hebt een toetje.
Bereidingswijze
Allereerst de pruimencompote opzetten. De pruimen wassen, ontpitten door in twee delen te snijden. Bestrooien met suiker, een paar eetlepels water toevoegen en eventueel de kruiden. Op een zacht vuurtje laten sudderen, minuut of 10. Van het vuur halen en laten afkoelen.
Voor de pannenkoeken de kaas, suiker, eieren en vanille door elkaar roeren, de bloem en de bakpoeder toevoegen en roeren tot er een egaal, redelijk dik beslag ontstaat. Natuurlijk blijven de korreltjes cottage cheese zichtbaar. Op heel zacht vuurtje aardig dikke pannenkoekjes bakken, omkeren als er bubbeltjes aan de ongebakken kant zichtbaar worden. Er hoeft maar een drupje olie per pannekoek in de pan.
Serveren als de pannenkoekjes nog warm zijn, de compote erbij is dan koud of op kamertemperatuur het lekkerst.