Tramezzini met tonijn en ei (tramezzini al tonno e uovo)
- Meng de tonijn met de mayonaise, stukjes augurk en kappertjes en breng op smaak met een beetje zout (niet teveel, want de kappertjes zijn al zout) en peper.
- Snijd de gekookte eieren in plakjes.
- Smeer de sneetjes brood in met een klein beetje mayonaise.
- Verdeel over twee sneetjes brood het tonijnmengsel (het kan zijn dat je een beetje tonijnmengsel overhoudt: lekker voor de volgende dag) en leg daarop plakjes ei.
- Strooi een beetje zout over de gekookte eieren.
- Leg er een snee brood op en snijd diagonaal doormidden.
Tramezzini met gegrilde paprika, mozzarella en ansjovis (tramezzini con peperoni arrostiti, mozzarella e acciughe)
- Snijd de mozzarella in plakjes en beleg hiermee twee sneetjes brood.
- Verdeel de ansjovis en de gegrilde paprika over de mozzarella en leg er een snee brood op. Snijd diagonaal doormidden. (je zult versteld staan van de combinatie van buffelmozzarella met ansjovis!)
Tramezzini met mortadella, tomaat en rucola (tramezzini con mortadella, pomodori e rucola)
- Smeer de sneetjes brood in met een beetje mayonaise.
- Verdeel over twee sneden de rucola, mortadella en plakjes tomaat.
- Strooi een beetje zout en peper over de tomaat. Leg er een snee brood op en snijd diagonaal doormidden.
TIP: Snijd de tramezzini nog een keer doormidden, steek er een prikkertje in en je hebt heerlijke feesthapjes.