Voor wie weer eens iets anders wil dan een boterham. Je kunt kiezen voor (seizoens)fruit. In de herfst en winter zijn appels en peren lekker en in de zomer rood fruit. Mango en meloen zijn heerlijk fris samen.
Bereidingswijze
Zet de avond van tevoren alles klaar voor de hangop. Zet een grote bak op het aanrecht. Pak een fijne theedoek die zonder wasmiddel is gewassen of die na het wassen extra met de hand is uitgespoeld om zeepresten te verwijderen. Je kunt ook een kaasdoek nemen, die koop je in de kookwinkel.
Leg de doek over de kom en stort de yoghurt in de doek. Pak de uiteinden van de doek bij elkaar en maak een knoop. Hang de doek met de knoop aan de handgreep van een keukenkastje en laat het vocht een nacht uit de doek in de bak druppelen. Je houdt nu stevige hangop over.
Knoop de doek open en schraap de hangop van de doek af met een (siliconen) lepel. Roer de vanille door de hangop.
Snijd het vruchtvlees van de meloen en mango in blokjes. Doe het vruchtvlees in een kommetje.
Schep een bol hangop met een ijslepel en leg deze op het fruit. Garneer eventueel met sinaasappelrasp en een paar blaadjes munt.