Dit recept bedacht ik na het bakken van een klassieke pompoentaart (pumpkin pie) vorig jaar voor Thanksgiving. Ik had wat gekookte pompoenpuree over en wilde iets maken om bij de koffie te serveren.
De zoete, aardse smaak van pompoen vormt een perfect contrast met de bittere smaak van de pure chocolade. Het brood is dankzij de pompoenpuree ook lekker smeuïg.
Bereidingswijze
Oven op 180°C voorverwarmen en een cakeblik van 25 x 10 cm met bakpapier bekleden. Zorg dat je ongeveer 5 cm bakpapier over de randen laat hangen.
Met behulp van een stand- of handmixer, klop je de boter met de suiker in een kom tot een romig mengsel.
Voeg dan de eieren toe en nogmaals goed kloppen.
Zeef de bloem, bakpoeder, bicarbonaat, zout, kaneel en gember over het mengsel van eieren en boter. Meng alles goed
Voeg de pompoenpuree, het vanille extract, de melk en de chocolade toe.
Giet het beslag in de bakvorm en bak het brood 50-60 minuten of tot een satéprikker schoon eruit komt.
Laat het brood in het bakblik op een rooster afkoelen.