Een heerlijke variatie van de traditionele hummus. Je kunt het ook pittiger maken door een hete pepertje erin te verwerken. Een makkelijke voorafje of borrelhapje, lekker met wat geroosterde pita brood, crackertjes, verse groente, verse brood.
Bereidingswijze
Maak de paprika schoon en snijd hem in 3-4 grote stukken. Leg ze met de vel naar boven op een bakplaat. Leg de geplette knoflook tenen erbij, besprenkel ze lichtjes met olijfolie. Laat ze roosteren onder een gril. Anders wil het ook gemakkelijk op een bbq. Even afdekken, daarna de geblakkeerde vel eraf halen. Zet een klein stukje geroosterde paprika aan de kant, voor garnering.
In een food processor de kikkererwten doen, paprika, knoflook, tahina, citroensap, olijfolie en feta (let ook een beetje aan de kant voor straks). Fijn malen tot een gladde pasta. Op smaak brengen met zout en peper, ik voeg meestal geen zout meer toe, de feta is al behoorlijk zout. Als je de hummus te dik vindt, kun je het met een lepel gekookte water verdunnen.
De hummus in een kom doen, bestrooien met de gereserveerde paprika en feta, peterselie of koriander, een paar drupjes olie erop en meteen serveren.