Bereidingswijze
Neem een vijzel en doe er de lookteentjes in, wat grof zout, de peperkorrels, de grof gehakte chilipeper, grof gesneden verse rozemarijn en blaadjes tijm. Stamp alles fijn en voeg nog een flinke scheut olijfolie toe.
Leg de rosbief in een schaal en schenk er de marinade over. Wrijf het vlees goed in met de geplette kruiden in olie. Dek de schotel af en plaats deze een nachtje in de koelkast.
Haal het vlees enkele uren voor je gaat grillen uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
Stook het toestel flink op, tot een temperatuur van 250°C.
Draai het stuk vlees na enkele minuten een kwartslag, zodat het rooster een geruit patroon schroeit in het vlees. Draai dan de rosbief om en herhaal deze bakwijze.
Leg de rosbief nu in het midden en laat de rosbief nog zo’n 30-35 minuten garen. Rosbief is bij voorkeur rosé gebakken. (Reken op een gaartijd van 20 minuten per kilogram vlees.)
Neem de rosbief van de barbecue, draai het vlees om en laat het even rusten onder aluminiumfolie.
Snij het vlees in schijfjes (haaks op de vezel).