aanmelden
Recepten zoeken
Mijn kookboek
Recept toevoegen
Boodschappen
Spiesje mosselen en spek
draad
10-20 minuten
Ingrediënten
voor 2 personen
mosselen
dunne plakjes spek of blokjes spek
Bereidingswijze
Kook mosselen en haal de schelp eraf.
Rijg een mossel en een stukje spek aan een spies en herhaal dit tot de spies voldoende is gevuld.
Eventueel kan je de spek ook om de mossel draaien.
Bak de spiesjes op een bbq-rooster en keer ze geregeld om.
Altijd lekker !
recept afdrukken
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
Meld je gratis aan
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten
"pakje" van varkenshaasje met peer en brie
Doordat het varkenshaasje in de pancetta wordt "ingepakt" (italiaanse toets ;-) en men dus de "inwendige" ingrediënten niet kent is het een "heerlijke"...
meer...
shana
20-30 minuten
Groentebuiltje
Een heerlijk vegetarisch groentegerecht voor op de bbq
meer...
tirsje
10-20 minuten
BBQ-baguette met kruidenboter
1. Halveer eerst het stokbrood en snijd dan beide helften horizontaal doormidden. Verhit de olie in een pan en rul het gehakt bruin.
meer...
Breggiexxx
20-30 minuten
Brie mango tortilla
Drie ingrediënten die niet kunnen beslissen of het gerecht nu Frans Mexicaans, dan wel Mexicaans Spaans genoemd moet worden. Wat maakt het uit, het smaakt en dat is het belangrijkste.
meer...
Sidfrisjes
0-10 minuten
Varkenshaaskarbonade met verse pruimensalsa
Dit gerecht is een m.i. goede voorbeeld van fusion, hierin wordt het varkensvlees gekruid met chinese 5-kruiden mix, daarna gegrild en geserveerd met verse, zoet-zure salsa van verse pruimen.
meer...
BGastronome
20-30 minuten
Kabeljauwhaasje in papillot
Er is niets zo makkelijk om op de barbecue te maken dan een lekkere vispapillot. De voorbereiding is eenvoudig vooraf te doen, de barbecue doet de rest op het moment zelf.
meer...
Sidfrisjes
10-20 minuten
Rosbief
Neem een vijzel en doe er de lookteentjes in, wat grof zout, de peperkorrels, de grof gehakte chilipeper, grof gesneden verse rozemarijn en blaadjes tijm.
meer...
Jokke
30-60 minuten
Brochettes de Magret
In deze brochettes de magret (eenden-spiesjes) combineer ik veel van de smaken van het zuidwesten van Frankrijk: eend, pruimen uit Agen en Armagnac.
meer...
PWestbeek
20-30 minuten