Een sardine, een visje dat niet veel nodig heeft maar wel razend smaakvol is. Marineren is een optie maar natuur laat hij zich zeker zo goed smaken.
Ingrediënten
voor 5 personen
10 sardientjes
1 pijpajuintje
halve citroen
olijfolie
busseltje bladpeterselie
Bereidingswijze
- Laat je visboer de sardines voor je reinigen. Indien je dit zelf wil doen kan dat uiteraard ook. Het makkelijkst gaat nog onder licht stromend koud water. Met de achterkant van een mes de schubben verwijderen (van staart naar kop). Snijdt de kop van de sardine en snij tevens de buik in. Ingewanden verwijderen de buikholte onder de kraan goed schoonmaken.
- Met behulp van een kwastje de sardines inwrijven met een beetje olijfolie (ook de buikholte),
- De visjes op de barbecue op een hoog vuur kort grillen. Reken 2 à 3 minuten per kant.
- Hak wat bladpeterselie en een pijpajuintje fijn en strooi over de gegrilde sardines. Afkruiden naar smaak met peper en zout, de iefhebbers kunnen er ook citroensap over druppelen.
Smakelijk