Dit gerecht is een m.i. goede voorbeeld van fusion, hierin wordt het varkensvlees gekruid met chinese 5-kruiden mix, daarna gegrild en geserveerd met verse, zoet-zure salsa van verse pruimen. Een bekende en tegelijkertijd nieuwe combinatie van smaken. Snel en makkelijk te bereiden, zeker een aanrader!
Bereidingswijze
Bestrooi de karbonades royaal met het kruidenmengsel, zout en bestrijk ze met olijfolie. Even laten staat terwijl de pruimensalsa gemaakt wordt.
Voor de salsa de ui fijn snipperen en 5-10 minuten laten marineren in de citroensap en honing. Daarna de pruimen ontpitten en in kleine stukjes snijden en aan de ui toevoegen. Goed door elkaar heen roeren en bestrooien met verse munt.
De karbonades grillen op barbecue of electrische/gas grill, 3-5 minuten is vaak al voldoende, maar het hangt een beetje van de dikte van het vlees af. Serveren met pruimensalsa en een extra drup olijfolie. Eet smakelijk!