Een frisse, lichte voorgerecht van verse zalm. Ik ben dol op de combinatie van de vettige vis met de verse komkommer en venkel. Verrukkelijk!
Bereidingswijze
Om te beginnen, de zalm een kwartiertje in de vriezer leggen - zo is het makkelijker om te snijden. In de tussentijd een kwart komkommer, een paar plakjes venkel, augurk en sjalotje heel fijn snipperen en in een kommetje mengen.
De licht bevroren zalm heel fijn hakken met een mes - absoluut geen hakmolen gebruiken! Dat gaat ten koste van textuur, dus gewoon rustig met een goed scherpe mes eerst blokjes maken en daarna fijnhakken.
De vis mengen met de groente, op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Citroenrasp toevoegen, een beetje olijfolie en een half uur in de koelkast wegzetten - maximaal een uur of twee.
Serveren met fijn gesneden resten van de groente (komkommer, venkel), sla en wat brood. Eet smakelijk!