Bereidingswijze
Maak alle vissen schoon en bewaar afgedekt in de koelkast.
AIOLI :
Doe het ei in een maatbeker (geschikt voor de staafmixer) met een beetje zout, peper en de knoflook. Voeg nu druppel voor druppel olie toe en pureer met de staafmixer tot het mengsel goed gebonden is. Als een kwart van de olie is opgenomen, kun je de rest in een stroompje toevoegen terwijl de staafmixer aanblijft. Voeg op het laatst de citroensap toe. Proef en breng eventueel nog extra op smaak met zout en peper.
BESLAG :
Belangrijk is dat het beslag koud is/blijft, dus maak het net voor je begint met frituren.
Doe de bloem in een beslagkom. Voeg hierbij het zout, water en de
eierdooiers en meng met een vork (klop het beslag niet te lang, het
is niet erg als er klontjes inzitten). Voeg de ijsklontjes toe.
Verhit de olie in een (steel)pan op 180°C. Haal de visjes één voor één door het beslag en doe ze vervolgens in de hete olie. Frituur steeds maar een paar visjes tegelijk, tot ze mooi goud-bruin zijn. Haal ze uit de olie, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi meteen met een beetje zout. Doe dit tot alle vis gefrituurd is. Leg op een schaal, besprenkel met citroensap en serveer met de aïoli.