Voor ons paasfeest heb ik nog eens een recept opgediept uit onze kvlv-kooklessen.
Dit voorgerechtje oogt mooi,is licht verteerbaar en smaakt heerlijk. Het snijwerk kan grotendeels vooraf gebeuren wat ik een groot pluspunt vind.
Bereidingswijze
Mango, komkommer en avocado in kleine blokjes snijden.
Chilipepertje en lente-ui fijn snijden en mengen met limoensap, honing, peper en zout.
Alles onder de groentenblokjes mengen en 30 minuten laten marineren.
Asperges schillen,houterige deel verwijderen en in ongeveer 10 minute beetgaar koken,laten uitlekken en volledig afkoelen.
Panko mengen met sesamzaad.
Met dresseervorm de salsa op borden aanbrengen.
De gerookte zalm in stukken scheuren en losjes erop leggen.
Het ei loskloppen , de asperges paneren en en in de olie frituren.
De warme asperges schuin erop schikken.
Borden afwerken met balsamicosiroop en bieslooksprietjes.
Genieten!