Asperges met een romig asperge sausje en bieslook. Gerookte zalm en honing gezoete pasta.
	
	    Ingrediënten
	        
	
	    Voor	
	    
	
	
	    personen	
	
8 asperges
verse bieslook
lichte room
bloem
boter
1 eitje
verse dikke pasta
200 g gerookte zalm
     
	 
	
	
	    Bereidingswijze
	    Asperges- Snij 2 cm van de onderzijde af en schil de asperges met een dunschiller van de top naar beneden.
 - Leg de asperges in een kom met water en een snuifje zout en breng alles aan de kook.
 - Eens het water aan het koken is, laat je alles 2-3 min goed doorkoken. 
 - Haal de pan van het vuur en laat de asperges in het water rusten.  Wanneer ze beginnen zinken naar de bodem zijn ze klaar om te serveren.
 
Sausje- Smelt een klontje boter in een pot en voeg hier wat bloem aan toe. Laat alles even doorkoken.
 - Voeg er een beetje van het asperge-kookvocht aan toe en gebruik een klopper om alles goed te mixen.
 - Giet er nu de lichte room of melk bij en breng terug aan de kook. Blijf alles goed roeren met de klopper.
 - Haal van het vuur en voeg er 1 eidooier aan toe. Klop alles goed door elkaar en laat de saus indikken.
 - Kruid met peper en zout  en voeg nootmuskaat en verse versnipperde bieslook toe aan de saus.
 
Pasta- Kook de pasta a dente en giet af.
 - Overgiet met olijfolie en honing. 
 - Mix alles goed door elkaar. 
 
Zalm- Snij de gerookte zalm in fijne snippers
 
Dresseren van borden- Rol wat pasta op een vork en zet de opgerolde pasta op het bord.
 - Schik enkele asperges 
 - Overgiet de asperges met wat saus 
 - Leg er wat zalm overheen en werk af met enkele takjes bieslook.
 
Smakelijk!