Dit is een smakelijke en gezonde lunch.
Samen met wat geroosterd stokbrood of ciabatta is het een volledige maaltijd.
Bereidingswijze
Schil de asperges met een dunschiller en kook ze beetgaar in licht gezouten water
gedurende een tiental minuten, afhankelijk van de dikte.
Giet af,spoel onder koud water en dep droog.
Snijd ze in stukken van 2 tot 3 cm.
Snijd de ham in reepjes.
Kook de eitjes hard en verdeel ze in vier.
Snijd de kerstomaatjes in twee.
Meng de sla met de kerstomaatjes en de asperges, maar houd de aspergepuntjes apart.
Meng vier eetlepels lichte room met het sap van een halve citroen.
Kruid met peper en zout.
Leg in het midden van elk bord een torentje hamreepjes.
Sckik er de groentenmengeling rond.
Garneer met de kwartjes gekookt ei en de aspergepunten.
Druppel wat saus over het slaatje.
Geniet ervan!