Kraakvers gestoken asperges met een zoete en zoute buur
Ingrediënten
Voor
personen
1,5 kg asperges
peterselie
bieslook
6 eieren
150 g boter
300 g eierpasta (spaghetti)
honing
10 cl room
150 g pata negra
fleur de sel
peper
citroen
Bereidingswijze
Schil de asperges.
Stoomoven 100 graden 20 minuten.
Kook 3 eieren 10 minuten, laat koelen in koud water, pel en snijd in heel fijne blokjes, meng met fijngesneden peterselie en wat fleur de sel.
Kook de pasta gaar en meng deze met de honing en de fijngesnipperde bieslook.
Maak een mousselinesaus: 3 eierdooiers met 3 gevulde dopjes water en een dopje met witte wijn, dan peper en zout, een klein beetje cayennepeper en wat citroensap.
Dit in een kom au bain-marie opkloppen tot het schuimt, hier de gesmolten boter aan toevoegen terwijl men klopt. Als de saus gebonden en redelijk dik is, de room toevoegen.
Leg de asperges op het bord met ernaast de pasta met honing en bieslook. Leg de pata negra aan de andere kant van de asperges. Overgiet de asperges met de saus en sprenkel de hardgekookte eieren met peterselie over de saus.
Dit receptje is geweldig lekker en het is de juiste moment om het te proberen. :D
Dankzij nieuwe teeltmethodes (onder meer in serres) zijn er asperges van november tot augustus in België en Nederland maar de grootste aanvoer en dus het echte seizoen is nog altijd in mei en juni.
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?