1. Spinazie: - Spoel de spinazie grondig schoon en pluk de steeltjes los. Dit doe je het eenvoudigste door het steeltje naar de punt van het blad te plooien zodat het loskomt.
- Hou de blaadjes en laat deze uitlekken.
- Bak de blaadjes licht aan in een pan of een wok.
2. Bechamel of witte saus : - Dit receptje kan je ook terug vinden onder de sausen die ik heb geschreven maar hier nog eens de samenvatting.
- Smelt de boter en voeg er de bloem aan toe.
- Breng alles aan de kook en roer er de melk doorheen. Laat alles even doorkoken en de saus indikken.
- Is de saus nog te dik dan kan je steeds wat meer melk toevoegen.
- Je kan ook wat kookvocht van de spinazie door de saus mengen.
- Kruid af met peper en nootmuskaat.
- Zout mag je gebruiken maar omdat we vis gebruiken zal het gerecht al zout smaken.
3. Lasagne: - Smeer een ovenschotel in met boter en leg een dun laagje bechamel saus op de bodem.
- Leg een eerste laagje van de voorgekookte lasagne deeg en smeer de deeg in met een dun laagje bechamel
- Snij het zalmhaasje in stukjes en verdeel ze over de schotel
- Leg terug een laagje van de voorgekookte lasagne deeg en smeer de deeg in met een dun laagje bechamel
- Maak een laagje met de spinazie
- Leg terug een laagje van de voorgekookte lasagne deeg en smeer de deeg in met een dun laagje bechamel
- Maak een laagje met de Mozzarella. Dit gaat voor een extra smeuïge laag zorgen in de lasagne.
- Leg terug een laagje van de voorgekookte lasagne deeg en smeer de deeg in met een dun laagje bechamel.
- Maak een laagje met de plakjes gerookte zalm.
- Leg terug een laagje van de voorgekookte lasagne deeg en smeer de deeg in met een dun laagje bechamel
- Verdeel nu de geraspte Gruyère kaas over de hele schotel en overgiet alles met de room.
De room zal samensmelten met de kaas en zorgt voor een sappige en mooi gebakken kleur.
Bon appetit!