Een heerlijke groentetaart die zowel warm als lauw smaakt, als aperitiefhapje of samen met een slaatje als hoofdgerecht. Het is eenvoudig te bereiden en een pluspunt is ook dat je de taart enkele uren op voorhand kan maken.
Bereidingswijze
1. Leg het bladerdeeg in de taartvorm en laat het deeg even rusten op kamertemperatuur
2. Kook de geschilde asperges beetgaar en laat het water uitlekken. Snij nadien de asperges in stukjes van ongeveer 5cm
3. Stoof de champignons in olijfolie tot ze lichtbruin zijn. Voeg hieraan 75g mascarpone toe en laat een 2-tal minuten sudderen op een zacht vuurtje
4. Meng de eieren samen met de room en de rest van de mascarpone in een kom tot een homogene massa en kruid het mengsel af met peper en zout
5. Vul de taartvorm afwisselend met champignons, asperges en stukjes gerookte zalm. Bewaar enkele mooie aspergepunten voor bovenop de taart
6. Verdeel het eieren-room-mascarpone mengsel gelijkmatig over de taart
7. Duw de resterende aspergepunten en gehalveerde kerstomaatjes in het mengsel
8. Bestrooi het geheel met geraspte kaas
9. Bak de taart 45 min in een voorverwarmde oven (200°C)
Tip: Als je de taart op voorhand klaarmaakt, kan je de taart reeds na 30 min uit de oven halen en zet ze vlak voor het opeten nog 15 min verder in de oven. Opwarmen in de oven de dag nadien is ook mogelijk, maar dit droogt de taart uit.
Tip: De taart is handig om restjes groenten te verwerken zoals wortels of courgettes