aanmelden
Recepten zoeken
Mijn kookboek
Recept toevoegen
Boodschappen
Kookboek van Jokke
Jokke
Hamme, Brabant, Belgium
13 recepten toegevoegd
Wortels met sinaasappelglazuur
Vul een grote pan voor twee derde met water. Voeg 2 theelepels zout toe en breng het water aan de kook. Voeg de wortels toe en blancheer ze 4-6 minuten, tot ze bijna gaar, maar nog stevig zijn.
meer...
Jokke
20-30 minuten
Rucola salade
Stapel rucola, zongedroogde tomaten, parmazaamschilfers, pijnboompitjes, kruid met pezo en besprenkel met olijfolie en balsamico (of meng alles in een kom).
meer...
Jokke
0-10 minuten
Indische salade
Kook de rijst gaar in gezouten waterGiet de rijst af, rafraîchir en laten uitlekken Hak de sjalotten fijnReinig de ananasSchil de appelen en besprenkel met citroensapSnijd de ananas in...
meer...
Jokke
10-20 minuten
Sla met vinaigrette salée
Was de kropsla onder stromend water en verwijder de buitenste bladeren. Snij de sjalot in fijne ringen en versnipper de bieslook.
meer...
Jokke
10-20 minuten
Kriel- en zoete aardappelen met groenten en kruiden
Kook de gewassen ongeschilde aardappeltjes 10 minuten in licht gezouten water. Snijd alleen de zoete aardappel en de gekookte rode biet in kleinere stukken, de rest laat je in hun geheel.
meer...
Jokke
30-60 minuten
Krielaardappelen op de BBQ
Kook de gewassen ongeschilde aardappeltjes 10 minuten in licht gezouten water en plaats deze in de ovenschaal.Kneus de teentjes look en doe ze in de schaal.
meer...
Jokke
30-60 minuten
Gemarineerd wittekoolslaatje met mosterdmayonaise
Snij de wittekool in 2, verwijder de harde kern en snij de rest in fijne reepjes.Rasp de wortel.Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in flinterdunne reepjes.
meer...
Jokke
10-20 minuten
Kerntemperaturen
Rund: 46 C + rustenVarken: 68 C + rustenLam: 50 C + rustenZalm 45 C + rustenBurger 70 C direct
meer...
Jokke
0-10 minuten
Ribbekes
Meng de ingrediënten van het kruidenmengsel.Bestrijk beide kanten van de ribbekes met mosterd en strooi er vervolgens het kruidenmengsel over. Laat 45 min bij kamertemperatuur rusten.
meer...
Jokke
Langer dan 2 uur
Philly Cheesesteak Sandwich
Het vlees (eventueel eerst een uurtje in de diepvriezer leggen) zo dun mogelijk snijden en kruid met zout, peper en lookpoeder.
meer...
Jokke
30-60 minuten
Gevulde champignons met spek
Borstel de champignons schoon en snij het steeltje eruit.Meng de roomkaas, (zeer) fijngesnipperde rode ui en de BBQ saus door elkaar.Vul de champignons met dit mengsel.
meer...
Jokke
20-30 minuten
Groene asperges op de BBQ
Was de asperges en breek onderaan een stukje van 2 cm af.Asperges beetgaar koken in licht gezouten water +- 8 minutenDe asperges schrikken met koud water en met olijfolie besprenkelenLeg 2 asperges...
meer...
Jokke
10-20 minuten
Rosbief
Neem een vijzel en doe er de lookteentjes in, wat grof zout, de peperkorrels, de grof gehakte chilipeper, grof gesneden verse rozemarijn en blaadjes tijm.
meer...
Jokke
30-60 minuten