Hou je niet zo van aardappelen, of ben je ze beu gegeten? Dan zijn zoete aardappelen een aangename verrassing. Zeker voor feestelijkheden zijn ze een apart, lekker en vooral ook mooi bijgerecht. De oranjeroze kleur fleurt onmiddellijk je feestdis op!
Bereidingswijze
- Schil de zoete aardappelen en kook ze beetgaar in licht gezouten water.
- Giet de aardappelen af en laat ze even uitdampen.
- Begin de aardappelen te pletten en voeg 30 g boter toe. Blijf verder pletten tot je een homogene massa zonder brokjes krijgt. Voeg dan 20 cl melk of lichte room toe. Roer de aardappelmassa om tot een gladde aardappelpuree.
- Voeg de nootmuskaat toe en roer. Kruid af met peper en zout.
Overheerlijk bij een stukje wild of varkens- of kalkoensvlees.
! Wie wil kan bij deze puree ook worteltjes of pompoen toevoegen. Kook of stoof de groenten eerst afzonderlijk en voeg ze aan het einde pas toe zodat alles zijn eigen natuurlijke smaak bewaart. Misschien wel een leuk Halloweengerechtje?
! Je kunt er ook een feestelijke gratinschotel van maken. Maak de puree zoals hierboven beschreven. Schik hem dan in een ovenschotel en strooi er geraspte kaas of paneermeel over. Zet even onder de grill en klaar is kees, euh, puree :)