Deze zachte broodjes met knoflook zijn de volmaakte aanvulling op borsjtsj. Maar ook als voorafje of bij een stoof zullen ze het heel goed doen. Mits goed afgesloten bewaard en kort opgewarmd, zijn ze ook de volgende dag nog zo geurig en zacht.
Bereidingswijze
Suiker, zout en gist oplossen in handwarme melk, olie toevoegen, alle bloem in een keer en een soepele, zachte deeg kneden. Het deeg afdekken en 45 minuten laten rijzen.
Terwijl het deeg rijst, knoflook schillen en door de pers halen. Goed door de roomboter heen mengen.
Als het deeg gerezen is, het in 12 ongeveer gelijke stukjes verdelen. In elk een halve theelepel knoflookboter opvouwen en tot een bolletje vormen. Als het goed is, blijft ongeveer een derde van de boter over, deze hebben we later nodig. De bolletjes licht tegen elkaar aan in een beboterde broodvorm leggen, 10 minuten laten rijzen.
Bakken in de voorverwarmde oven (170 C) 20-25 minuten. Als de bolletjes uit de oven komen, ze met de resterende knoflookboter bestrijken. Nog warm serveren.