Wortel "stoemp" van aardappelen , worteltjes en ajuin. op smaak gebracht met worchestersaus. Ideaal bijgerecht voor worst, vleesbrood en varkenvlees.
Ingrediënten
Voor
personen
500 g bloemige aardappelen
300 g wortelen
1 ajuin
40 g boter
peper & zout
nootmuskaat
Worcestersaus
Bereidingswijze
- Schil en snij de aardappelen, worteltjes en de ajuin in grove stukken.
- Kook alles samen op een hoog vuurtje gedurende 30min. Voeg een snuifje zout en een klontje boter toe om overkoken te voorkomen.
- Giet al het water af en zet de pot terug op het vuur zodat het water verdampt en de aardappelen bloemig worden.
- Haal van het vuur en stamp alles fijn, voeg de rest van de boter toe zodat je een smeuïge puree krijgt.
- Breng de "stoemp" op smaak met peper en zout, nootmuskaat en een beetje worchestersaus.
Smaaklijk!