Snij de braadkip en wrijf de stukken in met zout en peper. Bestrooi ze vervolgens met bloem en verhit wat boter in de pan. Bak de stukken gemarineerde kip tot dat ze een goudbruine kleur krijgen. Haal de kip uit de pan, pers wat citroen uit en was de witlof met water. Halveer het witlof vanuit de lengte en marineer deze met zout, peper en een beetje nootmuskaat.Bak deze vervolgens zo een 3 minuten in het achtergebleven bakvet. Pel en versnipper de twee sjalotjes en bak ze vervolgens een kleine twee minuten met de witlof mee. Open de flesjes
tripel karmeliet van 33cl en schenk deze over het witlof. Pak de stukken kip er boven op en stoof deze afgedekt zo een kwartier lang. Pak 250ml creme freche en roer deze door het vocht. Laat de kip nog ongeveer 10 tot 12 minuutjes op laag vuur staan. Marineer het hele gerecht vervolgens met wat peper, zou en citroensap. Pak de peterselie, was deze en plaats ze bij de stukken kip en groenten. Naar voorkeur op een warme grote schaal. Verwarm (Kook) de saus in tot de 50% van de hoeveelheid. Schenk een deel van de saus over het gerecht en garneer met de peterselie. De andere helft van het saus serveer je ten slotte bij het gerecht.