Tover de klassieke ovenschotel 'Gehakt Parmentier' in een mum van tijd op tafel dankzij de originele tomatensaus. Echt 'Feel Good'-food!
Ingrediënten
voor 4 personen
1 ui
1 courgette
1/2 kg aardappelen
400 g gehakt
100 ml melk (halfvol)
75 g geraspte Gruyère kaas
1 blik Tomaten Crèmesoep van Knorr
Bereidingswijze
- Breng een ruime pot water aan de kook en voeg de aardappelen toe. Laat ze zo'n 20 minuutjes koken tot ze zacht genoeg zijn om te pureren.
- Snijd ondertussen de ui in kleine stukjes en bak die aan in hete boter tot ze mooi glazig zijn. Voeg hier het gehakt aan toe, en kruid het met peper en zout.
- Als het gehakt gaar is voeg je het blik Tomaten Crèmesoep toe. Je hoeft hier geen water aan toe te voegen zoals bij de soep, want in dit geval willen we een saus creëren.
- Snijd de courgette in kleine blokjes en voeg ze toe aan het gehakt- & tomatenmengsel.
- Pureer de aardappelen en voeg de melk toe.
- Verwarm je heteluchtoven voor op 190°. Neem een hittebestendige ovenschotel en bestrijk de bodem met de puree. Daarbovenop komt het gehaktmengsel en werk af met een laag geraspte kaas.
- Laat dit 5 à 10 minuten in de oven onder de grill tot er een mooi korstje op komt.
Het originele recept 'ovenschotel gehakt' kan je hier nalezen