1 Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de paprika klein, de tomaat in blokjes en de krulpeterselie fijn.
2 Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika, tomaten en de helft van de krulpeterselie toe. Voeg 30 ml water per persoon toe en verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Breng al roerende aan de kook, dek de pan af en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
3 Maak ruimte in de wok of hapjespan voor de eieren en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Dek de pan af en laat de eieren in 10 minuten stollen. Verdeel halverwege de geitenkaas in stukjes over het geheel en haal de laatste 4 minuten de deksel van de pan. Zet het vuur dan iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.
4 Bak ondertussen de speltbaguette 5 – 7 minuten in de voorverwarmde oven of tot de baguette goudbruin kleurt.
5 Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeter-selie en serveer met de speltbaguette, die je lekker kan dippen in de shak-shuka.
Tip! Heb je laurierblaadjes in huis? Voeg er dan eentje toe samen met de groenten. Haal het blaadje er weer uit voor het serveren.
Je kunt de shakshuka ook in de oven garen. Gebruik dan wel een ovenvaste pan. Voeg de eieren en geitenkaas toe en zet de pan 10 minuten in de oven.
javascript:nicTemp();