Serveer deze Spaanse tortilla met een beetje aioli en een tomatensalade. In Spanje wordt de omelet ook wel eens als ‘pincho de tortilla’ op een stuk stokbrood gegeten!
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg de ui, aardappel en knoflook toe, breng op smaak met zout en peper en op een zacht vuur 10 minuten al omscheppend bakken. Let op dat de aardappels niet bruin kleuren. Voeg de chorizo toe en bak het geheel nog eens 4 minuten. Hang een vergiet boven een kom, laat de inhoud van de pan goed uitlekken maar gooi de opgevangen donker-oranje olie niet weg. Ongeveer 2 eetlepels van de olie weer in de pan verhitten. Klop de eieren los en roer het aardappel-ui mengsel er door. Schenk het eiermengsel in de pan en zet het vuur laag. Laat de omelet in ongeveer 20 minuten op een zacht vuur aan de onderkant garen en stevig worden. Af en toe de pan schudden en de randen van de omelet iets naar het midden duwen. Als de omelet na het schudden van de bodem loskomt en de bovenkant droog begint te worden, keer je hem om; dek de pan met af een groot, plat bord en keer de pan en het bord voorzichtig om zodat de omelet op het bord terecht komt. Laat de omelet dan omgekeerd in de pan glijden om nog 3 minuten door te garen. Zet het vuur uit en laat de omelet nog 3 minuten staan. Keer de omelet op dezelfde wijze weer om, snij deze in het gewenste aantal puntjes en serveer deze met de salade.